Baba

Torna a mamának, játék a babának

Néhány játékos ötlet már egészen pici babákhoz is.
2008. Január 28.

Repülőzés

Az első hetektől: a kisbabát hassal lefelé alkarunkra fektetjük, feje könyökünk felé, tenyerünk lefelé néz. Köldökünk magasságából mellmagasságig emeljük karunkat lassan, majd vissza, folyamatosan, ameddig bírjuk, majd karcsere. Másik kezünkkel finoman tartjuk a babát, simogatjuk a hátát. A kar, váll és mell izmait fejleszti. A hasfájós, sírós babákat megnyugtatja ez a helyzet.

Kukázás

Három hónapos kortól: háton fekszünk, térdünket felhúzzuk, talpunk a talajon. A babát alsó lábszárunkra fektetjük, feje a térdünkön, kezét megfogjuk. Alsó lábszárunkat megemeljük vízszintesig, majd visszatesszük a talajra. Ha tetszik neki, magasabbra is emelhetjük, megzötyögtetjük, mint a szemeteskocsi a kukát, majd leeresztjük. A láb és a has izmait erősíti, a baba pedig nagyokat nevet, amint eltűnik, majd kibukkan térdünk fölött.

Vitorlázás

Hat hónapos kortól: az előző helyzetből indulunk ki, a baba egyik lábszárunkon lovagol, kezét vagy törzsét hónaljban megfogjuk, vízszintesig megemeljük. Másik lábunkat nyújtva a magasba emeljük, ez az árbocrúd. Ha már önállóan ül a kicsi, elengedhetjük, és nyújtott lábunkba kapaszkodhat. Lassan ringatózunk a hátunkon jobbra-balra. A láb és a far izmait erősíti, a babának pedig izgalmas, hogy nem dől-e a tengerbe a nagy hullámzás közepette.

Kapcsolódó cikkeink:

  • 4 babás-mamás mozgásforma, amit te se hagyj ki!
  • Hova bújt a maci?
  • Babamasszázs – Meghitt érintések csecsemőknek
  • Forrás: Kismama magazin