Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Több ölelés, okosabb gyerek

Szerző: Pataki Gabriella

2017. július 19. | Frissítve: 2018. augusztus 31.

Forrás: babaszoba.hu

Te is olyan szülő vagy, aki gyakran megöleli a gyermekét? Akkor ne hagyd abba! A fizikai érintés jobban hozzájárul a kisbabák értelmi fejlődéséhez, mint gondolnánk.

Ölelgesd a kisbabádat, amilyen gyakran csak tudod


Egy felmérés szerint minél többször öleled meg a kisbabádat, annál jobban fejlődik az agya - írja az en.newsner.com. A vizsgálatba koraszülött és időre született kisbabákat is bevontak, azt figyelték, hogyan viselkednek, ha megérintik őket.
Az időre született kisbabák jobban reagáltak az érintésre mint a koraszülött csecsemők, és nem pusztán édesanyjuk közelségére mutattak agyi aktivitást, hanem a feléjük szeretettel forduló kórházi gondozók irányába is.
Dr. Nathalie Maitre szerint a testkontaktus szerepe felbecsülhetetlen az agy fejlődése szempontjából, ezért is fontos, hogy minél többet tartsd a karjaidban a kisbabádat. Ha a kisbabád koraszülött, még több érzelmi támogatásra van szüksége, olyan gyengédségre, melyet azelőtt az anyaméh nyújtott a számára. Ezt a testkontaktus tudja megadni neki.
A szeretet tehát nagyon fontos az agy fejlődése szempontjából. Ezért öleld meg a kisbabádat annyiszor, ahányszor csak akarod, és ne hallgass azokra a "jó" tanácsokra, melyek azzal riogatnak, hogy ezzel elkapatod őt
Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

A Caddy Maxi lehet a nagycsaládosok nagy kedvence (X)

A Volkswagen Caddy az első 25 évében teherautóként vált népszerűvé, majd 2004 után személyautóként is folytatta sikertörténetét, számos nagycsaládos örömére.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések