Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Több milliót is megtakaríthatunk az új lakáskölcsönnel

Szerző: Babaszoba.hu

2019. február 20.

Forrás: MTI

Az új, támogatott lakáshitellel a gyermeket vállaló családok akár több millió forintot is spórolhatnak a törlesztésen júliustól.

Ráadásul a jogosultak köre is bővült - derül ki az ingatlan.com és a money.hu elemzéséből.
Több milliót is megtakaríthatunk az új lakáskölcsönnel
Az összehasonlítás a kormány tervei szerint júliustól elérhető, állami támogatású hitellehetőségeket vetette össze a piaci alapú kölcsönökkel. Az előbbi választásával a két gyermeket nevelő családoknak 16,5-20 millió forint helyett 13 millió forintot kell visszafizetniük 20 év alatt 10 millió forint hitel után.
A három vagy több gyermeket nevelő családok 15 millió forintos kölcsöne ennél is nagyobb megtakarítást eredményezhet, hiszen 25-30 millió forint helyett körülbelül 20 millió forint a törlesztés teljes összege - számította ki a korábban a money.hu.
Trencsán Erika, a money.hu elemzője ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a kedvező törlesztésű kölcsönök is hosszú időre elkötelezik a hitelfelvevőket, az igényléseket ezért mindig alaposan meg kell fontolni.
Kapcsolódó cikkeink családpolitika témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák