Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Titkok, amiket senki nem árul el az anyaságról

Címkék:

anyasághumor

Szerző: Babaszoba.hu

2019. augusztus 10.

Forrás: babaszoba.hu

Rengeteg dolog van, amit megtanulhatunk az anyaságról: könyvekből, fórumokról vagy éppen a barátainktól, rokonainktól. Néhány meglepetésre azonban nem árt felkészülni!

Állandóan énekelni fogsz

Még akkor is, ha egyébként nem vagy túl muzikális. Egy kisbaba mindenkiből kihozza az előadóművészt: kész leszel bármikor dalra fakadni vagy táncra perdülni, ha látod, hogy a babádat ez szórakoztatja!
Meglepő dolgok az anyaságról

Pelenkaszakértő leszel

Annyi pelenkát fogsz kicserélni az első években, hogy nemcsak szupergyakorlott leszel a műveletben, de azt is meg tudod majd állapítani, melyik pelus lesz kényelmes a babádnak és melyik az, amelyiket inkább lecserélnéd. 

Búcsút mondhatsz a rendes lakásnak

Legalábbis egy időre. Az egészen biztos, hogy a korábbi, magazinba illő otthonod teljesen megváltozik, a dísztárgyak és albumok helyét színes játékok és mesekönyvek veszik át. Nem is beszélve az esetleges járókáról, pihenőszékről, szobai hintáról...

Megváltozik az autókról alkotott véleményed

Akár a nagy és erős sportkocsikért rajongtál, akár a kicsi, "nőcis" járgányokért, ha gyereked születik, teljesen más szempontok lesznek majd fontosak az autóválasztásnál. Mennyit fogyaszt? Mennyire könnyű takarítani? Belefér a gyerekülés, a babakocsi, a kismotor, és még az a rengeteg holmi, amit magaddal kell majd cipelni?

Elkezded értékelni a génjeidet

Lehet, hogy eddig nem voltál oda az arcodon lévő gödröcskékért, a szeplőidért vagy éppen a göndör hajadért, de ha viszontlátod ezeket a babádon, valószínűleg ellenállhatatlannak találod majd őket!

Mély empátiát kezdesz érezni más szülők iránt

Korábban talán megvető pillantásokkal illeted azokat a szülőket, akik kénytelenek egy ordító gyereket végigvonszolni egy szupermarketen, de ha neked is kisbabád születik, a legszívesebben odamennél és megölelnéd őket. Pontosan tudod, hogy min mennek keresztül - hiszen te is ugyanazokkal a problémákkal nézel szembe, mint ők.

Megváltozik az anyósoddal való kapcsolatod

Talán éppen az anyósod lesz a legmegbízhatóbb tettestársad, és persze a gyermeked legfőbb rajongója. Talán pont tőle kapod majd a legjobb tanácsokat és a legbátorítóbb szavakat. Azonban az is előfordulhat, hogy éppen azt érzed majd, hogy megpróbálja "elvenni" előled a figyelmet, vagy éppen állandóan megpróbálja megmondani, mit hogyan kellene csinálnod.

Megváltozik a szabadidőről és pihenésről alkotott véleményed

Egy pedikűr vagy néhány óra magányos vásárolgatás legalább olyan feltöltő erejű lehet, mintha napokat töltöttél volna a tengerparton.

Néha teljesen elborzaszt majd a gyereked

Semmi szörnyűre nem kell gondolni, de egy kisbaba meglepően nagyokat tud pukizni, arról nem is beszélve, mekkora halmokat termel majd a pelenkába...

Kicsit belekóstolhatsz a celeb-létbe

Ahogy megjelensz valahol egy kisbabával a karodon, minden figyelem rád irányul majd - ennek összes negatívumával és pozitívumával együtt. Mindenki mindent tudni akar rólatok (még a legintimebb részleteket is), és persze mindenkinek lesz egy-két jó tanácsa.

Előbb-utóbb ki fogsz borulni

Lehet, hogy jól viseled az első napokat, heteket, de előbb-utóbb bizony eljön az a pillanat, amikor a kialvatlanság és az új helyzet okozta stressz miatt úgy érzed, hogy elment az eszed. Nyugi! Biztosan képes leszel összeszedni magadat, és hősként szembeszállni az új kihívásokkal. Mert azokból is lesz elég.
(via)
Ezt is érdemes elolvasni:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések