Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Születési hónapod elárulja, milyen betegséggel kell majd megküzdened

Szerző: Pataki Gabriella

2017. július 6. | Frissítve: 2018. augusztus 9.

Forrás: babaszoba.hu

Születési hónapunk meghatározza, milyen krónikus betegségekkel kell majd szembenéznünk későbbi életünk során - állítja egy tanulmány.

Június szülöttei szerencsésebbek?


A Medicina Clínica folyóiratban megjelent kutatás szakemberei 29 ezer embert tanulmányoztak, és arra a megdöbbentő eredményre jutottak, hogy a szeptemberben született férfiaknak háromszor nagyobb az esélye a pajzsmirigybetegségre a januárban születettekhez képest. A júliusi nők 27%-a pedig magas vérnyomásra hajlamos - írja az iflscience.com.
A tanulmányban a születési hónapok és a későbbiekben kialakult, krónikus betegségek és hosszú távú egészségügyi problémák közötti összefüggéseket vizsgálták az orvosok férfiak és nők között egyaránt. Úgy tűnik, a júniusban születettek szerencsések: a júniusi férfiak 34%-kal kevésbé hajlamosak a depresszióra, mint a többi hónap szülöttei, míg a júniusi nőket 33%-kal kevésbé kínozza migrén.
Persze ezeket az eredményeket nem lehet kőbe vésni, rengeteg szezonális tényező hat a felnőttkori egészségügyi állapotunkra, olyan egyszerű dolgok is, mint a pollenek vagy a vírusok, a D-vitamin szintünk vagy akár a terhesség.
Ne bízzuk a véletlenre, születésünk időpontjára a krónikus betegségek kialakulásának esélyeit. Ügyeljünk arra, hogy egészséges életmódot folytassunk. Étkezzünk helyesen, mozogjunk rendszeresen. Ha csak erre a két nagyon fontos tényezőre odafigyelünk, máris felére csökkentettük a 2-es típusú cukorbetegség és az ízületi gyulladások kialakulásának esélyeit. Hagyjuk abba a dohányzást, ezzel csökken a tüdőbetegségek, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kockázata.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések