Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szülés utáni testgyakorlatok

Szerző: Latin Anikó

2004. július 21. | Frissítve: 2016. június 11.

Forrás: Baba Magazin

A szülés után kinek több, kinek kevesebb idő, amíg visszanyeri karcsúságát. Íme néhány gyakorlat az első lépésekhez.

Szülés utáni testgyakorlatok

Amint orvosa engedi, kezdje el otthon a rendszeres, aktív tornát. Napi 15-20 perces gyakorlással összehúzódnak a kitágult hasizmok, feszes marad a mellizma, az egész test tartása alkalmassá válik a napi megterhelések elviselésére. Tornáját igen óvatosan kezdje, ne erőltesse meg magát.
A gyakorlatok számát fokozatosan emelje a kellemes kifáradásig. Ha még szoptatja kisbabáját, csak etetés után tornázzon, és ne feledkezzék meg a szükséges folyadékbevitelről torna után.


Üljön egyenes háttal, karját emelje oldaltartásba vállmagasságig. Hasát tartsa erőteljesen behúzva.

Fordítsa törzsét jobbra, majd balra kétszer-háromszor úgy, hogy hasa behúzva maradjon. Ezután lazítson karleengedéssel és ismételjen kétszer-hatszor.

Belélegezve emelje fel karját a füle mellé, egy pillanatig maradjon nyújtózkodva, hasát is tartsa behúzva, majd kilélegezve engedje le karját teste mellé. Kis pihenő után ismételje a gyakorlatot!

Üljön a széken egyenes háttal, karját nyújtsa előre vállmagasságig. Talpak a talajon, egy kissé terpesztett térddel. Feje középtartásban álljon! Húzza be a hasát, amennyire csak tudja.

Feküdjön a hátára, sarkát helyezze a heverő vagy egy alacsony fotel ülőkéje szélére. Keze legyen a tarkója alatt, könyöke a talajon.

Egyik térdét emelje a hasa irányába, másik lábát nyújtva néhányszor emelje el a ülőkétől lassú ütemben. Lábcserével folytassa.

Háton fekve húzza fel a térdét, talpak a talajon kis terpeszben. Kezét tegye a feje alá. Hasát erőteljesen húzza be.

Lassan emelje fel a fejét és a vállát úgy, hogy feje egy vonalban maradjon az oldalt tartott könyökével. (Az állát ne feszítse előre!) Feküdjön vissza az alaphelyzetbe, lélegezzen egy mélyet, és ismételje a gyakorlatot kétszer-hatszor.

Lovagló ülésben üljön a széken, talpak a talajon. Kapaszkodjék a szék támlájába, és gömbölyű háttal dőljön hátra.

Húzza be a hasát, egyenesítse ki a hátát. Közben emelje karját oldaltartásba vállmagasságig. Hasát tartsa behúzva! 1-2 másodpercig maradjon ebben a tartásban, utána térjen vissza az alaphelyzetbe. Ismételje a gyakorlatot kétszer-hatszor.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Így lehet könnyebb az anyaság első, kihívásokkal teli időszaka (X)

Kipihent és stresszmentes kisgyermekes anyuka. Hihetetlennek hangzik? Nem az!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések