Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szórakoztató képregény arról, hogy változik a házasság a baba után

Szerző: Babaszoba.hu

2019. december 19. | Frissítve: 2020. december 26.

Forrás: babaszoba.hu

Egy művészpár vicces képregényben örökítette meg azokat az örömöket és mélypontokat, amelyekkel az újdonsült szülők találkoznak.

Yehuda és Maya Devir művész-házaspár első gyermeke, Ariel tavaly áprilisban született. Yehuda kislányát a legőrültebb és legimádnivalóbb lénynek nevezte, akivel valaha találkozott. - Nagyon jó természetű baba, aki állandóan vidám. Így már most magasra tette a lécet a jövendőbeli testvéreinek - mondta róla az édesapja. A Tel-Avivban élő házaspár ennél már nem szerethetné jobban kislányát, azt azonban elismerik, hogy a kis jövevény kapcsolatukat is megváltoztatta.
(Kép forrása: huffpost.com)
Yehuda szerint most jóval kevesebb idejük jut egymásra, érthető okból, és három ember között kell megosztani az idejüket, miközben közös vállalkozásukat is irányítják. - Ez egyelőre egy igencsak összetett feladat, és még mindig szoknunk kell a változást is - mondta Yehuda.
Yehuda még augusztusban posztolt egy képregényt az Instagramra, Minden rendben van címmel, amelyben bemutatta, milyen nehézségekkel kellett szembenéznie újdonsült édesapaként. A poszthoz a következőt írta: "Rendben van, ha sír a karjaid között. Rendben van, hogy csak az édesanyját akarja. Rendben van, hogy nem tud aludni. Rendben van, hogy még nem tudod biztosan, éppen hogy érzi magát. Rendben van, hogy még nincs meg köztetek az a fajta kötődés, amiről mindenki beszél. Rendben van, ha még nem teljesen érted a szülői munkakör pontos definícióját. Rendben van, ha nem tudod megnevettetni. Rendben van, ha fáradt vagy. Rendben van, ha mérges vagy. Rendben van, ha a dolgok nem úgy jönnek össze, ahogy azt eltervezted. Rendben van, ha szükséged van egy ölelésre. Rendben van, ha a pároddal megosztod mindazokat a nehézségeket, amiken keresztül mész, még ha az nem is tűnik kimondottan férfiasnak. Rendben van, hogy az életed megváltozott. Rendben van, ha a terveid már nem azok, mint korábban voltak. Rendben van, hogy nincs időd semmire. Rendben van, hogy gyengének érzed magad. Rendben van, ha szeszélyes vagy. Rendben van, ha magányosnak érzed magad. Rendben van, ha segítségre van szükséged. Minden rendben van így, ahogy van."
Maya számára a szoptatás volt nehezebb, mint amire számított, bár idővel megszerette a dolgot. - Ariel többször megsebesített az elején, és időbe telt, amíg elég tejem lett. Még mindig szoptatom, de teljesen meg tudom érteni azokat a nőket, akik hamarabb abbahagyják - mondta az anyuka.
A legnagyobb kihívás a számára az volt, hogy anyukaként is tudjon időt szentelni a karrierének - főként, mivel ő és Yehuda gyakran utaznak a munkájuk miatt. - A legnehezebb úgy dolgozni, hogy nincs velem, és szörnyűek a repülőutak, amikor nem utazhat velünk - mondta Maya.
Bár nem volt egyszerű ráérezni az új szerepükre, a pár szerint Ariel rengeteg örömöt hozott az életükbe már most is. Bónuszként pedig rengeteg inspirációt kaptak tőle a műveikhez. - A képregényeink a valós életünkre, a mindennapjainkra épülnek, ő pedig még inkább megszínesítette ezeket - magyarázta Yehuda.
A kedvenc képeinket el is hoztuk neked:

Forrás: huffpost.com
Kapcsolódó írásaink:
 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák