Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szoptató kismama sportolók az Olimpián

Szerző: Babaszoba.hu

2021. július 28.

Forrás: babaszoba.hu

Nehéz helyzetbe hozott egyes sportolókat a koronavírus-járvány miatt elhalasztott Tokiói Olimpia, ám Japán tárt karokkal várta az épp szoptató sportolók kisbabáit.

Bár a koronavírus-járvány miatt nézők, barátok és családtagok nélkül rendezik a Tokiói Olimpiát, vannak hozzátartozók, akikkel mégis kivételt tesznek a szervezők. Ők azok a kisbabák, akiknek anyukája indul az olimpián, és még anyatejet fogyasztanak - írja a Today.com.
Aliphine Tuliamuk maratonista még az olimpiai felkészülés alatt írta ki az Instagramra, hogy nem akar választani a tokiói versenyzés és aközött, hogy otthon maradjon a négy hónapos Zoéval.
Kim Gaucher kanadai kosárlabdázó egy érzelmes Instagram-videóban beszélt arról, hogy "kénytelen volt dönteni a szoptatás és az olimpiai között". Az Egyesült Államok olimpiai csapatában tíz sportoló még szoptató anya található, köztük Allyson Felix sprinter és Alex Morgan futballista. Talán őket is megnyugtatja, hogy az olimpia szervezői közleményben méltatták a gyermeket vállaló sportolókat, és bejelentették, hogy azok, akik még szoptatnak, természetesen elhozhatják magukkal a kisbabájukat Japánba.
"Tekintettel arra, hogy a Tokió 2020-as játékokra egy járvány idején kerül sor, összességében sajnos nem engedélyezhetjük, hogy a sportolókat családtagjaik vagy barátaik elkísérjék a játékokra" - áll a szervezet közleményében. "A még anyatejet fogyasztó gyermekek egyedi helyzetének alapos átgondolása után azonban örömmel megerősítjük, hogy szükség esetén a babák el tudják kísérni a sportoló anyukákat Japánba."
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Alex Morgan (@alexmorgan13) által megosztott bejegyzés

Az olimpiai szervezőbizottság nyilatkozata szerint "megfelelő intézkedések szabályozzák az országba való belépésüket", de nem határozták meg, hogy ezek milyen intézkedések lennének. A pici babákat ugyanakkor nem engedik be az olimpiai vagy a paralimpiai faluba, amely "kizárólag a sportolók és a csapat tisztviselőinek áll rendelkezése", és ehelyett korábban jóváhagyott magánszállásokban kell tartózkodniuk.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság közölte, "nagy örömmel hallják, hogy a Tokió 2020 Szervezőbizottság különleges megoldást talált a szoptató anyák és kisgyermekeik számára".
 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák