Baba

Szoptatás: tippek, hogy ne felejtsd el, melyik melled jön

Könnyen előfordulhat, hogy az anyuka két szoptatás között elfelejti, melyik melléből is kellene a következő alkalommal etetnie a babáját. Adunk néhány tippet!
2016. November 23.

Használj valami egyszerű jelölőeszközt szoptatás után

Használhatjuk a melltartó pántját emlékeztetőnek: szalagot, hajcsatot, biztosítótűt vagy bármilyen más tárgyat tegyünk rá a melltartónk azon oldali pántjára, amelyik oldalról legutóbb szoptattunk. Csak aztán ne felejtsük el áttenni etetés után az adott oldalra!

De akár karkötőt is viselhetünk, amit szintén a fenti elven cserélgethetünk szoptatás után a karunkon. Válasszunk olyan karkötőt ehhez, ami puha és kényelmes, és könnyen le-, valamint felvehetjük. Ha van egy idősebb gyermekünk, akkor akár készíthetünk egymásnak különleges karkötőket (vagy megkérhetjük őt, hogy csináljon nekünk ékszert), hogy amit hordunk, sokkal személyesebb legyen.

Viszont ha valamiért mégis idegenkednénk a karkötőtől, vagy éppen nincs karkötőnk, akkor egy egyszerű hajgumit is tudunk használni erre a célra.

Vagy miért ne vethetnénk be emlékeztető célra egy különleges gyűrűt? Hagyjuk azon a kezünkön, amelyik oldali mellünkből legutóbb szoptattunk, így nem fog gondot okozni néhány óra múlva az, hogy most melyik mellünk a “soros”.

Van egy olyan hely, ahol mindig szoptatunk? Ha igen, akkor hagyjunk magunknak egy emlékeztetőt! Ez lehet egy cetli, vagy egy tárgy, ami erre figyelmeztet minket. Például tegyük a büfis rongyot a szék karfájára. Ha rendszeresen csináljuk, egy idő után szinte oda sem kell erre figyelnünk, annyira magától jön majd a műveletsor.

De ha nagyon modern anyukák vagyunk, és egy lépést is nehezen teszünk meg a mobilunk/tabletünk nélkül, akkor töltsünk le egy szoptatós applikációt! Ha rákeresünk, rengeteg félét találunk, válasszuk ki, melyik a számunkra ideális!

(via)

Ezt is érdemes elolvasni: