Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szinte biztos, hogy lesz második hullám, rajtunk is múlik, mikor

Címkék:

koronavírus

Szerző: Babaszoba.hu

2020. július 28.

Forrás: babaszoba.hu

Merkely Béla szerint 99 százalék, hogy a koronavírus-járványnak lesz második hulláma, ám még egyszer olyan szintű lezárás nem lehetséges, mint tavasszal.

A szakember kitért a meleg vírusra gyakorolt hatására is. Elmondta: a meleget alapvetően nem szereti a vírus. A forróbb vidéken ennek ellenére azért terjedhet intenzíven, mert az emberek a légkondicionált helyekre menekülnek, ahol azonban már kedvező közegre lel a kórokozó. A mi éghajlatunkon ezzel szemben többet vannak a szabadban az emberek, kevésbé jellemző a légkondicionált helyen tartózkodás - magyarázta a Semmelweis Egyetem rektora.
Ősszel, ha kezdődik a suli és többen mennek vissza az irodába, zárt térbe, várható a fertőzések számának növekedése. 99 százalék, hogy jön majd második hullám, ám az időpontját egyelőre nem tudni - idézi a rektor véleményét a ATV Heti Napló műsora nyomán a Portfolio. A szakember felhívta a figyelmet a lakosság felelősségére, miszerint kulcsfontosságú a második hullám késleltetésében, mennyire tartják be az emberek a biztonsági irányelveket, például a maszkviselésre vonatkozó szabályokat.
Szó esett a vírus terjedéséről, a magyarországi fertőzöttségről is. Merkely Béla elmondta: a korlátozások korai bevezetése fontos szerepet játszott abban, hogy nem lett súlyosabb a járványhelyzet itthon. A 14 év fölötti magánháztartásokban élők szegmensében 56.000 koronavírus-fertőzött volt az országos reprezentatív felmérés szerint, az igazolt fertőzésszám ekkor (a felmérés időpontjában) 2800 volt. Az is érdekes szám, hogy tíz fertőzöttből mindössze egy a "szuperfertőző", ez azért fontos, mert a szuperfertőzők felelősek a fertőzések 80 százalékáért.
Szinte biztos, hogy lesz második hullám
 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák