Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szigorodnak a maszkviselési szabályok

Szerző: Babaszoba.hu

2020. november 2.

Forrás: HVG.hu

Mindenkinek kötelező lesz november 2-tól a vendéglátó- és szórakozóhelyeken maszkot viselnie. Ennek hiányában pénzbüntetést is kiszabhatnak és a helyet is bezárhatják.

Szigorodnak a maszkviselési szabályok (fotó: Getty Images)
Már csütörtökön az operatív törzs tájékoztatóján bejelentették, hogy szigorítják a maszkviselés szabályait. Azóta az erről szóló kormányrendelet megjelent a Magyar Közlönyben, ebből kiderül, hogy november 2-tól, hétfőtől a zenés, táncos rendezvény helyszínén, vendéglátóhelyeken az ott dolgozók mellett immár a vendégeknek is kötelező lesz orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.
A vendégek csak a megvásárolt étel és ital elfogyasztása idején nem kell, hogy magukon tartsák a maszkot.
Az, aki a vendéglátó üzlet üzemeltetője, illetve a vendéglátó üzlet üzemeltetőjének alkalmazottja felszólítására sem viseli a maszkot, azt az üzemeltető köteles a látogatásból kizárni, és gondoskodni arról, hogy e személy a vendéglátó üzletet elhagyja.
A büntetési tételek is megváltoztak. Amennyiben a kereskedelmi hatóság az ellenőrzés során vagy a rendőrség értesítése alapján a maszkhasználati kötelezettség megszegéséről szerez tudomást,
  • figyelmeztetést alkalmaz,
  • 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírságot szabhat ki, vagy
  • az üzletet, illetve a helyiséget legalább egy napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatja.
Külön kiemeli a rendelet, hogy a kereskedelmi hatóság egyszerre alkalmazhatja a pénzbüntetés kiszabását és a hely bezáratását is.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák