Baba

Superman-pózban született ez a kisbaba – Fotója bejárta a világhálót

A jelek szerint ez a jól megtermett újszülött már azután határozott elképzelésekkel rendelkezett a jövőjét illetően, hogy éppen csak a világra jött: jobb kezét ökölbe szorítva emelte a magasba, pont úgy, mint Superman.
2021. Május 21.
Fotó: @helloworld_birth/Instagram.com

A kisfiút Harrynek hívják, és az ausztráliai New South Walesben látta meg a napvilágot. A szülésnél jelenlévők örömmel konstatálták, hogy akad olyan kisbaba, aki a sokak számára traumatikus élményként megélt császármetszés után is erős és kiegyensúlyozott.

Amikor a babáknak hirtelen kell elszakadniuk a védelmet nyújtó anyaméhtől, hatalmas stresszt élhetnek át: nem csak a hideggel, az addig ismeretlen zajokkal, hangokkal és fényekkel kell(ene) azonnal megbarátkozniuk, hanem az önálló légzést is rögvest el kell sajátítaniuk. Nem csoda, hogy ez sokuknak túlzottan nagy kihívást jelent! Harry azonban mit sem törődött ezekkel: elégedett arckifejezéssel, Supermanéhez hasonló kéztartással üdvözölte a világot.

Visualizza questo post su InstagramUn post condiviso da Hello World Birth Support (@helloworld_birth)

Igaz, Harry ma már iskolás, az anyukája, Bree Jessica azonban ugyanolyan élénken emlékszik a történtekre, mintha tegnap hozta volna világra a kisfiát. Az Instagramon mutatta meg, hogy festett a baba élete első fotóján, néhány perccel azután, hogy az orvosok világra segítették. A fényképet, ami a közelmúltban kelt szárnyra az internten, az édesapja készítette róla, még a szülőszobán.

“Superman színre lép. Leírhatatlanul szürreális élmény volt látni, ahogy Harry világra jön, az pedig, amikor először csodálhattam meg az arcát, semmihez sem fogható volt!” A kisfiú programozott császármetszéssel született, a 40. hét után 4 nappal, vagyis az anyuka túlhordta a kicsit.  A beavatkozást egyrészt a kisfiú elhelyezkedése, másrészt feltételezett súlya tette indokolttá (akkor ugyanis az orvosok számítása szerint már 4 kg-t nyomott és 50 cm hosszúra nőtt!)

A különleges kép eddig a családi albumban lapult, világhódító útjára a Hello World Birth Instagram oldalán kezdte. Jessica a császármetszéshez kapcsolódó sok előítélet és tévhit miatt látta elérkezettnek az időt arra, hogy közkinccsé tegye a fotót. Elmesélte, hogy az operáció teljes nyugalomban zajlott, és testhelyzetéből lehetősége adódott arra, hogy lássa, ahogy az orvosok kiemelik a hasából a gyermekét. Jessica legfőbb célja, hogy erőt adjon a szülés előtt álló nőknek, majd hozzátette, hogy büszkeséggel tölti el, ha arra gondol, hogy Harry fotója segíthet a kismamáknak, bárhol élnek is a világban.