Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Sokkal egyszerűbb lesz a gyermekszületéssel kapcsolatos ügyintézés

Szerző: Babaszoba.hu

2019. november 28.

Forrás: 24.hu

Egyszerűsödik, sőt csaknem automatikussá válik egy sor, eddig nehézkes ügyintézés, többek között az újszülött okmányainak kiállítása.

2021 februárjától sokkal egyszerűbb, már-már automatikussá válik a gyermekszületéssel, a házassági névváltoztatással, az elhalálozással, valamint a jogosítványszerzéssel kapcsolatos ügyintézés - írj a 24.hu a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkárának közlése nyomán.
Sokkal egyszerűbb lesz a gyermekszületéssel kapcsolatos ügyintézés (fotó: iStock)
Pogácsás Tibor a sajtótájékoztatón közölte: az erről szóló törvényjavaslatot valamennyi párt támogatja az Országgyűlésben.
Gyermek megszületése esetén a kórházban felvett adatok, a többi között az újszülöttről készített fénykép alapján automatikusan történik meg a lakcímkártya, a személyi igazolvány és az adókártya kiállítása, és automatikusan, szülői igénylés nélkül indul meg a családtámogatási ellátások folyósítása a jövőben.
Házassági névváltoztatás esetén a feleségnek/férjnek nem kell majd személyesen kezdeményeznie az okmánycserét a különböző hatóságoknál, hanem az anyakönyvvezető által felvett adatok alapján automatikusan megtörténik az új okmányok kiállítása.
Elhalálozáskor szintén a teljes ügyintézés elektronikusan történik majd, amelynek nyomán automatikusan megindul a hagyatéki eljárás és a közüzemi szolgáltatók értesítése is.
A jogosítvány megszerzése, vagyis a gyakorlati vizsga megszerzése után sem kell majd személyesen igényelni a dokumentumot, mert azt automatikusan kiállítják és ki is postázzák. Ezt még meg sem kell várni, mert hatósági ellenőrzéskor a rendőr a helyszínen le tudja kérni a vizsga tényét bizonyító adatokat.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

A nők 80 százaléka tapasztalt már szexuális zaklatást nyilvános helyeken (X)

Az utcai zaklatás egy olyan dolog, ami bármilyen szexuális irányultságú, kultúrájú és hitű nőt és férfit lealacsonyít, ami azt eredményezi, hogy megkérdőjelezik saját tapasztalataikat.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések