Baba

Sokat mosok, mégis vigyázok a környezetre

Két gyermekes édesanyaként sokat mosok. Igaz, főleg hétvégén, mert egyedülállóként annyi minden más feladat is adódik a hétköznapokban, hogy a mosás leginkább vasárnapra marad.
2019. Május 21.

Szerencse, hogy van annyi ruhánk, hogy többnyire belefér, ha heti egyszer mosok, persze ilyenkor aztán egész nap.

Pár héttel ezelőtt, amikor sokadjára indítottam újra a mosógépet dugig pakolva szennyes ruhákkal, és öntöttem bele a mosószert és az öblítőt, valahogy , ki tudja miért, belém nyíllalt, hogy az a rengeteg vegyszer, amitől tiszták és illatosak lesznek  a ruháink, mind a természetbe kerül vissza előbb-utóbb. És bár tudom, egy fecske nem csinál nyarat, azaz ha én úgy döntök, mostantól környezettudatosabban szeretnék mosni, azzal nem váltom meg a világot, mégis azt éreztem, változtatnom kell.

Eszembe jutott, hogy nem is olyan rég, egy női internetes oldalon böngészve egy remek termékről szóló cikket olvastam. Akkor valahogy csak átfutottam azt a pár sort, de most újra megkerestem, és alaposan átolvastam az információkat.

A Herbow mosódiós labdáról csupa olyan dolgot írtak le itt, amitől azonnal kedvet kaptam hozzá, hogy kipróbáljam. Igazság szerint nem is a környezetvédelem volt az első, ami megfogott, hanem az, hogy az érzékeny bőrű embereknek igazi megváltás ezt a terméket használni. Mivel sok éve szenvedek az ekcémától, nagyon régóta illat és mindenmentes tisztálkodó szereket használok, így épp itt volt az ideje, hogy ne legyintsek arra, amit már régóta tudtam. Ha a ruha ázik hosszan mindenféle mesterséges anyagban, amit aztán én napi 10-12 órán át viselek, azzal is irritálhatom a bőrömet. Egyszóval már ekkor azt éreztem, a Herbow termékeit nekem találták ki, hiszen számos olyan esetről írtak a cikkben, ahol a kiütéses, ekcémás tünetek a Herbow termékek használatával pár hét alatt teljesen megszűntek.

A cikk második felében aztán szó esett arról is, hogy a mosódió egy különleges, a Himalája lábánál őshonos fa terméséből készül.  Hatóanyaga a szaponin, ami vízzel kölcsönhatásba lépve habzani kezd, és mivel kiváló mosóerővel rendelkezik, jól oldja a hétköznapi szennyeződéseket. Azaz ennél környezetkímélőbb terméket nem is találhatnék.

Bár az én kamaszgyerekeim már szerencsére ritkán eszik le a ruhájukat csoki fagyival, és még ritkábban ugrálnak a sáros játszótéren, azért velük, sőt bevallom néha még velem is előfordul, hogy komolyabb foltokat produkálunk  a ruháinkra, így annak külön örültem, hogy ebben a termékcsaládban a bőr-és környezetkímélő összetételű foltkezelők is megtalálhatók.

És hogy egy percig se hezitáljak tovább, kipróbálom-e ezt a termékcsaládot, még az is kiderült, hogy úgy is illatosak lehetnek a ruháim, ha a Herbow mosóparfümjeiből teszek egy keveset a mosnivaló ruhák közé.

Egy szó, mint száz, a cikk elolvasása után nem volt kérdés, hogy a közeli drogériában veszek mosódiós labdát vagy mosódió kivonatot tartalmazó folyékony mosószert,  foltkezelőt és mosóparfümöt is, és a legközelebbi mosáskor már tiszta lelkiismerettel indítom be vasárnap ötödjére is a mosógépet, mert tudom, hogy nem terhelem fölöslegesen az amúgy is végletekig kizsigerelt természetet.

A Herbow termékeit keresse a dm öko-háztartás modullal rendelkező üzleteiben,

az Eurofamily és a bióhálózatok polcain valamint webáruházunkban.