Baba

Sikerült megmenteni a koronás kismamát – anya és baba is jól van

A koronavírusos kismama 40 napig volt mélyaltatásban.
2021. Január 16.
Sikerült megmenteni a koronás kismamát - anya és baba is jól van (fotó: Getty Images)

Bedő Szilvia márciusban lett terhes. A terhessége nem volt könnyű, végig rosszul volt, az utolsó három hétben már annyira nem érezte jól magát, hogy orvoshoz fordult. Ekkor kiderült, hogy a kismama koronavírusos – írja a 24.hu a Bors nyomán. Pár nap múlva fulladni kezdett, kórházba került, ahol megállapították, hogy súlyos tüdőgyulladása van.

A Borsnak a férj, Bedő József elmondta, hogy kislányuk, Napsugár, a kiírt december 20-ai dátum helyett november 15-én császármetszéssel született. “Ahhoz, hogy mindketten túléljék, muszáj volt elvégezni a császárt. Szilvi a műtét után először oxigénmaszkot kapott, majd lélegeztetőgépre kellett kötni. Később egy másik kórházba szállították, ahol műtüdőt kapott, és negyven napig mélyaltatásban tartották. Ekkor az orvosai szerint tíz százalék esélye volt az életre. Amikor végre láthattam egy ablakon keresztül, a bánattól majdnem összetörtem” – emlékezett vissza Bedő József.

Az anya állapota karácsonykor kezdett javulni, először még csak a szemével reagált, később már papíron üzent az ápolóknak, hogy szeretné látni a férjét. A férj elmondása szerint felesége még gyenge, de már beszél, tudatánál van. Az orvosok szerint 3-4 hét múlva már haza mehet.

Forrás: 24.hu