Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Sétálj a szoptatásért

Szerző: Babaszoba.hu

2019. július 24.

Forrás: Szoptatásért Magyar Egyesület

A Szoptatás Világhete alkalmából a Szoptatásért Magyar Egyesület és a La Leche Liga Magyarország közösen rendezi meg a "Séta a szoptatásért" elnevezésű rendezvényét. A 2019-es kampányban kiemelt szerepet kapnak az édesapák.

Sétálj a szoptatásért
Idén augusztusban immár 27. alkalommal rendezik meg a Szoptatás Világhetét . Az esemény koordinálását a World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) végzi. Ez a nemzetközi szervezet minden évben kiválasztja év témáját és jelmondatát, hogy újra és újra felhívja a figyelmet a szoptatás fontosságára.

Miért is fontos a szoptatás?

Mert jótékony hatással van mind az anya, mind a baba egészségére, rövid és hosszú távon egyaránt. Mert nem kerül pénzbe és nem termel hulladékot, szemben a tápszerekkel. Emellett szoptatás - ha befektetésként tekintünk rá - az egyik leghatékonyabb életmentő stratégia, ugyanis nemcsak egészségesebbé tesz, hanem összességében a társadalom és a gazdaság fejlődéséhez is hozzájárul. Habár a szoptatás kezdeményezése világszinten relatíve magas, a 6 hónap alatti babáknak csak 40%-a kizárólagosan szoptatott, 24 hónapos korig pedig csak 45% szopik a nemzetközi ajánlások ellenére is.

Az idei év jelmondata - A szoptatás sikere mindannyiunkon múlik!

A szoptatás ugyanis csapatmunka. Noha a szoptatásban az édesanyák szerepe elsődleges, a férjek, partnerek, családok, munkahelyek és közösségek szoros támogatásával a szoptatás sikeresebbé válhat. Az idei kampány arra szólít fel mindannyiunkat, hogy olyan támogató környezetet hozzunk létre, amely segíti a szülőket szoptatási céljaik elérésében. A támogató környezet kialakításához elengedhetetlen többek között a szülők és családok korszerű szoptatási ismeretekkel való ellátása, az egészségügyi szakemberek továbbképzése, bababarát közintézmények, munkahelyek és egészségügyi intézmények létrehozása. A 2019-es kampányban kiemelt szerepet kapnak az édesapák. Biztassuk és támogassuk őket abban, hogy ugyanolyan mértékben vehessenek részt családjuk, gyermekeik életében, mint az édesanyák! - írják közleményükben a szervezők.

A Szoptatás Világhete alkalmából a Szoptatásért Magyar Egyesület és a La Leche Liga Magyarország együtt szervezi meg immár hagyományosan a "Séta a szoptatásért" elnevezésű rendezvényét, amelyre minden érdeklődő várandós édesanyát, apró és nagy gyermeket, kis- és nagycsaládot, édesapát, nagymamát és nagypapát, rokont szeretettel várnak.
A program alatt gyermekfoglalkoztatással, ingyenes szoptatási tanácsadással várják a résztvevőket.

Időpont: 2019.08.03. szombat 16 óra
Helyszín: Budapest Városliget
Találkozó a Széchenyi fürdő földalatti megállónál lesz 15.45-16:00 óra között.
Program:
16.00-16.30 Séta
16.30 Megnyitó
16.45 SzME irodalmi és rajzpályázat eredményhirdetése
17.00-18.00 "Pokrócos beszélgetés" LLL és IBCLC szoptatási tanácsadókkal
Orsovai Szilvia: Apaság és szoptatás
Schneiderné Diószegi Eszter: Hogyan vegyük igénybe családunk segítségét?
Dr. Sztahovits Petra: A szoptatás sikere mindannyiunkon múlik - közös felelősségvállalás a primer
prevenció érdekében
18.00 után Tombola eredményhirdetése
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák