Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Séta a hidegben

2015. január 21.

Forrás: babaszoba.hu

A hideg időben csak óvatosan a levegőzéssel. Ötleted adunk, hogy miként mozdulj ki a babával.

Télen fokozatosan szoktasd a babát a hideghez. Hőszabályozása még viszonylag fejletlen, ezért különösen jó megoldás a hordozókendő, amellyel pontosan azt a testmeleget biztosítod neki, amire szüksége van. Ha babakocsiban viszed, tegyél mellé meleg vizes palackot, sópárnát vagy magzsákot. Az ötperces kintléttől kezdve akár két hét is eltelik, amíg eléritek a mindennapos, legalább félórás sétát. A hideg és meleg levegő váltakozása erősíti az immunrendszert, ezért még a rövid kint tartózkodás is hasznos. Gyalogolj ütemesen, nyújtsd meg a lépteidet, és feszítsd meg az izmaidat! A mozgás boldogsághormonokat szabadít fel. A gyors séta a szülés után a legkíméletesebben hoz formába, és felkészít a komolyabb edzésre.

Tipp: Nem marad otthon a kesztyű, ha a babakocsi tartja! Minden tolókarra rátehető, apukáknak is kényelmes, vízlepergetős, polárbélésű kézmelegítő. Orrtörléshez, mobilhoz kibújsz belőle, nem esik le, és máris visszadughatod a kezed.

Hozzászólások

Így aludhat jobban a baba

Ha a baba boldog és kiegyensúlyozott, az édesanyja is az - ez az összefüggés pedig fordítva is fennáll.

Biztonságos, pihentető éjszaka a babáddal? Rajtad is áll!

Tudtad, hogy az alvási környezet megfelelő kialakítása nagyban befolyásolhatja babád alvását, ezzel együtt pedig a te éjszakádat is? Hol és hogyan érdemes altatni, hogy mindenkinek komfortos legyen?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések