Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Segítség, hullik a hajam!És szőrösödik a lábam!

Szerző: Babaszoba.hu

2012. május 22. | Frissítve: 2016. november 16.

Forrás: babaszoba.hu

Szülés után megváltozik a szőrnövekedés üteme. Először felgyorsul, majd fokozatosan lassulni kezd. Eláruljuk, hogy milyen szőrtelenítési eljárásokhoz folyamodhatsz.

Azt persze imádjuk, hogy a babavárás idején alig hullik a hajunk, és csodás, telt, fényes hajkoronával büszkélkedhetünk. Ez a terhességi hormonok műve! És ugyancsak a hormonok összjátékával, nem a szoptatással, nem is a vas- és vitaminhiánnyal függ össze a szülés utáni hónapokban tapasztalható, szokatlanul erős hajhullás. Egyszerűen csak attól kell gyorsított iramban búcsút vennünk, ami a terhesség alatt olyan kitartóan kapaszkodott!

Szülés után megváltozik a szőrnövekedés üteme

A dolog árnyoldala, hogy a szőrnövekedés gyorsulása, a szőrszálak jelentősen hosszabb élettartama nem csupán a hajas fejbőrön tapasztalható, hanem testszerte! Hamarabb és gyorsabban kezd nőni a szőr a szőrtelenített területeken (lábszár, bikinivonal, hónalj), sőt, olyan helyeken is láthatsz pimasz és felettébb erős szőrszálakat, ahol addig mutatóban sem volt, például a mellbimbón vagy a közvetlen közelében és az arcon.

Mit tehetsz ellene?

A hozzáértők leginkább a szokásos szőrtelenítési eljárásokat ajánlják, vagyis a borotvát, illetve a különböző meleg- és hideggyantás eljárásokat, mivel ezek gyakorlatilag nem jelentenek vegyszerterhelést. Annál is inkább ez tűnik jó megoldásnak, mert a szülés utáni első fél éven belül szép fokozatosan visszaáll a régi helyzet, a fura helyeken növekvő szőrök kihullnak, a szőrnövekedés pedig lassul. Ezért például nem érdemes (bár nem is tilos, mert a magzatra semmiféle veszélyt nem jelentenek) végleges szőrtelenítési eljárásokhoz folyamodni.
A villanófényes, lézeres technikák esetében ugyanis a végleges eredményhez több kezelésre is szükség van, így az akár egy évet is igénybe vehet. Lehet, hogy addigra amúgy is eltűnnének a zavaró szálak.
Ha szülés után egy évvel is férfiakra jellemző szőrnövekedést tapasztalsz, érdemes szakemberhez fordulni, mert ez a PCO-szindróma egyik tünete is lehet!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák