Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Rossz az idő a Balatonnál?3 programtipp Tihany környékén

Szerző: Nagy Réka

2011. július 22.

Forrás: babaszoba.hu

Kevés annál bosszantóbb dolog van, mint ha a nyaralás jó előre meghatározott időszaka alatt egyáltalán nincs strandidő.

Teázó az erdő mélyén, csodás sütikkel.

Sajnos ez a nyár az időjárás szempontjából véletlenül sem mondható kiegyensúlyozottnak. A "monszunszerű kánikula nagy esővel" kombinációtól a novembert idéző esős, szeles időjáráson keresztül mindenen túl vagyunk már.
Ahelyett, hogy ezen bosszankodnál, hiszen tenni úgysem tudsz ellene, nyaralás előtt mindenképpen nézz alternatív programok után. A Balaton északi partján rögtön ajánlunk is két meglátogatásra érdemes helyet Tihanyban.
(Az apátságot és a kilátást mindenki tudja, hol keresse, ezért most arról nem írunk...)

Tihanyi Családi Szabadidőpark

Ez tényleg olyan hely, ahol korosztálytól függetlenül a család minden tagja egyszerre érezheti jól magát. Az ötlet pedig elképesztően egyszerű.
Végy egy kellemes, nagy füves teret - ebben az esetben ráadásul csodaszép környezetben, a tihanyi Belső-tó mellett -, tegyél ki szabadtéri játékokat (homokozó, hinta, csúszda a kicsiknek, teke, minigolf, ügyességi fajátékok a nagyobbaknak, kötélcsúszda a bátraknak), adj hozzá egy kellemes árfekvésű és jó konyhájú kis etetőt és jó söröket, tájjellegű borokat, és máris kész a családi kikapcsolódás tökéletes helyszíne. Ha nincs kimondottan strandidő, de még nem esik az eső, biztos a siker.
A legjobb lenne, ha annyira népszerűvé válna ez a műfaj, hogy számtalan ilyen hely nyílna az ország minden pontján.
Ha esetleg mégis eleredne az eső, gyors sétával máris izgalmas és fedett helyen találhatjuk magunkat:

Tihanyi levendulaház

A levendula igazán nemes és sokrétű növény. Illata egyedülálló, gyógyhatása közismert. Tihanyban pedig régi hagyománya van a termesztésének.
Ezekre alapozva jött létre a tihanyi Levendulaház, amelyben interaktív kiállításon ismerkedhetünk meg a levendula termesztésével, Tihany vulkanikus múltjával és egyéb természeti jelenségek működésével. A kicsik már gombnyomásra beindulnak, ha vulkánokat, egyéb geológiai jelenségeket tanulmányozhatnak. A kellemes parkban a legkisebbek is jókat szaladgálhatnak, ha nem esik az eső, de ha a kiállítás megtekintése után mégsem tudnánk kidugni az orrunkat, akkor végigkóstolhatjuk a büfé ínyencségeit. Levendulás édességek, csokoládé, levendulás üdítő. Sajnos mindegyik nagy kedvencemmé vált, egészen mesebeli ez az ízvilág.
A meglepőnek tűnő ötlet annyira nem új, több ország konyhája már régebben használja főzéshez a levendulát. Ha mostanában nem látogatsz Tihanyba, de szívesen kísérleteznél ezzel a növénnyel, süss citromos-levendulás süteményt!

Teázó az erdő mélyén

Ismeritek Locspocsot, a kis tengeri szörnyet? Nekem az egyik kedvenc mesém volt... Olyan szigeten él, mely csak kedden és pénteken látszik a kívülállók számára, amúgy láthatatlan... Na, ilyen ez az erdőmélyi kis kávézó is, ahova sajnos személyesen nem jutottam el, viszont a barátnőm onnan hozott elképesztően finom süteményeket a búcsúvacsoránkhoz.
Az elmondása és a weboldalon található fotók alapján egyszerűen mesebeli. Legközelebb a világ minden kincséért sem fogom kihagyni.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák