Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Répafőzelék zsenge karalábévalTejmentesen is elkészíthető

Szerző: W. Ungváry Renáta

2011. július 13. | Frissítve: 2016. január 12.

Forrás: Kismama magazin

Karalábéból és sárgarépából nemcsak a babának főzhetsz finomat, ha jól csinálod, az egész családnál sikert arathatsz vele.

Fotó: Rátkai Éva

Hozzávalók egy felnőtt- és egy babaadaghoz

négy közepes sárgarépa
egy zsenge karalábé
egy evőkanál étolaj
egy evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
tengeri só
kis csokor petrezselyem
1 deci tej vagy zabtej


Mosd meg, hámozd meg, majd vágd vékony karikákra a répát, kis kockákra a karalábét. Melegítsd meg az olajat, azután párold rajta pár percig a sárgarépát és a karalábét. Öntsd fel pici vízzel, főzd, amíg megpuhul.
Keverd össze a lisztet a tejjel (vagy zabtejjel), és folyamatos kevergetés közben csorgasd a zöldségekre. Végül szórd rá a megmosott, aprított petrezselymet. A baba adagját pépesítsd botmixerrel, a magadét pedig sózd meg picit.

A kisbabádnak turmixold össze a répafőzeléket


Nyolc hónapos kortól zabtejjel, tejjel egyéves kortól adható gyereknek. Így magában is finom és laktató, de süthetsz hozzá tükörtojást, pici fasírtgolyókat is!

További finomságok répából:
  • Jeges répakrémleves
  • Sokzöldséges rizottó
  • Vaspótlás zöldekkel!
  • Egyszerű, gyors és nagyon finom: diós répatorta

  • Hozzászólások

    Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

    Támogatóink ajánlatai

    h i r d e t é s

    Facebook

    Szponzorált hirdetések

    Kapcsolódó fórum témák