Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Rendőrt kellett hívni a türelmetlen szülőkre a Bethesdában

Szerző: Babaszoba.hu

2020. október 13.

Forrás: Infostart.hu

Nagy a feszültség a Bethesda Gyermekkórházban, a szülők nehezen veszik az újabb szigorításokat. Már rendőri intézkedésre is sor került.

Rendőrt kellett hívni a türelmetlen szülőkre a Bethesdában (fotó: Getty Images)
Egyre nagyobb a feszültség a Bethesda Gyermekkórházban. A türelmetlen szülők gyakran kiabálnak a kórház dolgozóival -mondta az InfoRádiónak a kórház kommunikációs vezetője, Tamásné Bese Nóra. Úgy fogalmazott, hogy míg a járvány kezdetén az egészségügy irányába hatalmas lelkesedés, taps és elismerés volt tapasztalható, mára inkább a fokozódó szülői feszültség érezhető. Szerinte mindez egyfelől teljesen érthető, miután újabb és újabb intézkedések, megszorítások lépnek érvénybe a Bethesda életében is, aminek ráadásul nem látszik a vége. Ugyanakkor a szülők sokszor olyan hangnemet engednek meg maguknak, ami nem méltó ahhoz a munkához, amit az egészségügyi dolgozók nap mint folytatnak.
Állandósultak azok a visszajelzések, amelyek nem a türelemről és az elfogadásról tanúskodnak, és akkor még diplomatikusan fogalmaztam - tette hozzá a kórház kommunikációs vezetője.
Előfordul, hogy a szülők számonkérnek, kiabálnak, sőt már rendőri intézkedésre is sor került.
Emellett panaszos levelek is sokkal nagyobb arányban érkeznek az intézményhez, és bár lehet egy-egy jogos, tapasztalatuk szerint inkább arról van szó, hogy a szülők türelme a végéhez közelít, ami részint az egészségügyön csattan.
A kommunikációs vezető kiemelte, a kórházban próbálnak a lehető leginkább empatikusak lenni a szülőkkel, még ha dupla annyi is az elvégzendő munka, hiszen egyre többen esnek ki a munkából a vírus miatt, egyre több családot érint a járvány. Nem rendszeres a fenyegetés és a rendőrhívás, de sokkal több van belőle, mint korábban - tette hozzá Tamásné Bese Nóra.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák