Baba

Rendőrrel fenyegetett egy szoptató anyát a biztonsági őr

Pécsett vásárolt egy pár négy hetes kisbabájukkal, aki megéhezett, ezért az anya eltakarva magát megszoptatta. Egy biztonsági őr megfenyegette, hogy rendőrt hív, közszeméremsértés miatt.
2018. Augusztus 22.
Rendőrrel fenyegetett egy szoptató anyát a biztonsági őr

Nagybevásárolni érkezett egy településről Pécsre egy pár, amikor négy hetes kisbabájuk megéhezett az Árkád plázában. Az anya leült egy padra, hogy megszoptassa a babát. “Mivel tudom, hogy egyeseket érzékenyen érinthet egy emlőből táplálkozó kisbaba látványa, gondosan eltakartam magam egy textilpelenkával, csak a kicsi baba látszott” – írta Facebookon.

A Bama.hu azt írja az anya elmesélése alapján, hogy alig néhány perccel azután, hogy a nő leült megjelent egy biztonsági őr, aki felszólította az anyát, hogy hagyja abba a szoptatást, amit szerinte csak a pelenkázóban lehet csinálni. Azzal fenyegetőzött, hogy rendőrt hív közszeméremsértés miatt. Az anya megkérte a biztonsági őrt, hogy mutassa meg a szabályzatot, ami tiltja a szoptatást, de ezt a biztonsági őr nem tette meg.

Az Árkádot megkereste a lap, azt közölték, hogy nincs szabályzatuk, ami kimondaná, hogy a csak a pelenkázóban lehet szoptatni. “Egyeztetni fogunk a centerben tevékenykedő biztonsági őrszolgálattal, hogy ilyen esetben mi lenne a követendő eljárás. Azt gondoljuk, hogy kedvességből a szoptató anyukától megkérdezhetik, hogy minden rendben van-e illetve javasolhatják, hogy keressék fel a pelenkázó helyiséget” – közölte a bevásárlóközpont sajtóreferense.

Kapcsolódó cikkeink szoptatás nyilvános helyen témában:

Forrás: Index.hu