Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Rendelj netről pótnagyit!

Szerző: Viniczai Andrea

2014. augusztus 3.

Forrás: babaszoba.hu

Messze lakik a nagymama? Vagy még aktívan dolgozik? Mit tehetünk, ha szeretnénk, hogy gyermekünkre gondoskodó, meséket olvasó, kedves idős hölgy vigyázna? Keressünk pótnagyit!

Én nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hiszen anyukámmal és anyósommal is egy kerületben lakunk, egymástól 2-3 kilométer távolságra. Mivel mindketten nyugdíjasak, ha bármilyen elintéznivaló adódik, rögtön telefonálhatok, pár perc alatt, hipp-hopp nálam is teremnek. Tudom, hogy ez kiváltságos helyzet, de a baráti körömben számos példát látok a nagyipótlásra.

Kedves ismerősből pótnagyi

Orsit az óvodából ismerem, gyermekeink ugyanabba a csoportba járnak. Orsinak a szülei korán meghaltak, és miután elvált a legnagyobb gondja az volt, hogyan oldja meg a gyermekei felügyeletét, amikor ő épp orvosi ügyeletben van. Volt ugyan egy remek bébiszittere, de ő inkább a jó fej nővér szerepét töltötte be a családban. Sokáig törte a fejét, mit is tehetne, míg az élet tálcán kínálta a megoldást. A házban lakó nyugdíjas pedagógus Zsuzsa nénivel már többször beszélgettek egy-egy véletlen találkozás alkalmával.

Rendelj netről pótnagyit!

Egyszer pedig Orsi elpanaszolta a bánatát Zsuzsa néninek, aki rögtön felajánlotta a segítségét. Neki nincsenek még unokái, rengeteg szabadideje van, és szívesen vigyáz a gyermekekre, még a leckéjüket is szívesen kikérdezi. Ráadásul pénzt sem fogad el, mint mondja azért, mert neki is feltöltődést okoz a gyermekekkel eltöltött pár óra. Így Zsuzsa néni az elmúlt két évben szinte családtag lett Orsiéknál, ha színházba mennek, vagy kirándulást szerveznek, mindig viszik magukkal a pótnagyijukat is. Orsi azt mondja, hogy Zsuzsa néni szerint rengeteg hozzá hasonló nyugdíjas korú nő lenne nyitott hasonló dologra, de valahogy nem találnak egymásra a kereső felek. Pedig sokszor a megoldás tényleg az orrunk előtt hever, akár a való életben, akár a virtuális világban.

Rendeljünk a netről nagyit!

Természetesen a nagyszülői jelenlétre és gondoskodásra nem csak a gyermeknek, hanem nekünk, anyáknak is szükségünk van. Kell valaki, aki minket, a gyerekkel otthon maradó nőket megerősít az anyaszerepben, hogy kibeszélhessük a problémákat vagy tanácsot kérjünk. Az Otthon Segítünk Alapítvány pont ezt a célt tűzte ki magának: képzett önkéntesekkel próbál segíteni a családoknak otthon. Ezek az önkéntesek adott esetben segítenek eljutni az orvoshoz, vagy sokszor az ő jelenlétük teszi lehetővé, hogy az anya el tud menni hajat mosni vagy főzni, mert ez alatt az idő alatt van, aki vigyázzon a gyerekre. Ennek többek között a sok gyermeket nevelő családoknál van jelentősége. Az alapítvány önkéntesei hangsúlyozottan nem az anyák helyett, hanem velük együtt végzik el a feladatokat. A térítésmentes szolgáltatás nagyon kedvelt, és az ország több pontján is elérhető. Persze ma már igénybe vehetjük nagymama közvetítő cégek szolgáltatásait is, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb pótnagyit, de ha kedvünk tartja, akkor valamelyik nagyobb női weboldal fórumán magunk is kereshetünk nagymama pótlót. A lényeg, hogy mindenképpen olyasvalakit válasszunk, aki nemcsak nekünk szimpatikus, de a gyermekünk is megbízik benne. A pótnagyink legyen leinformálható, és ne azért jelentkezzen a munkára, mert magányos és szeretné valakire rázúdítani élete összes keserűségét. Az ideális pótnagyi - család kapcsolat egy kölcsönös előnyökkel járó viszony, amiből mindegyik fél megkaphatja, amire vágyik.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések