Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Rejtettheréjűség

Szerző: Babaszoba.hu

2007. szeptember 8. | Frissítve: 2015. december 2.

Forrás: Kismama magazin

A belső nemi szervek már a várandósság tizenegyedik hetében kialakulnak, két héttel később pedig már a külső nemi szervek is kifejlődnek, bár ultrahanggal még nem ismerhető fel egyértelműen a magzat neme.

A herék ekkor még a hasüregben vannak, a lányok petefészkének megfelelő helyen. Körülbelül négy héttel szülés előtt szállnak le a herezacskóba. Megszületés után az első vizsgálat alkalmával az orvos megtapogatja a herezacskókat, hogy benne vannak-e a herék.

A fiúk négy százalékánál egyik vagy mindkét here még úton van a hasüregben vagy a lágyéki részen a herezacskók felé. Rendszerint folytatódik az érési folyamat, és a herék maguktól a helyükre kerülnek.

Ez a későbbi termékenyítőképesség miatt fontos. A csíraréteg - amelyből majd a spermiumok termelődnek - és maguk a hímivarsejtek is károsodnak a test belsejének melegétől, rendes helyükön, a herezacskóban alacsonyabb a hőmérséklet. Ha egyéves korra sem rendeződik a probléma, hormonkezeléssel vagy műtéttel juttatják a heréket a herezacskókba.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:
 • Here-gondok
 • Amit a fiúk nem szerveiről tudni kell
 • A férfiak termékenysége


 • A rejtettheréjűség orvosi vizsgálattal felismerhető


  Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák