Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

RÁK a családban(VI. 22. - VII. 22.)

Szerző: Podonyi Hedvig

2011. április 27. | Frissítve: 2017. július 22.

Forrás: Kismama magazin

A kis Rák-szülött meglehetősen érzékeny, hangulata hirtelen változhat - ha valami nem tetszik neki, egykettőre borul a bili.

>Mi jellemzi a Rák gyermeket?

Mindemellett olyan kedves és odaadó, hogy könnyedén feledteti a nehéz perceket. Ragaszkodó, empatikus, figyelmes - akinek bánata van, annak biztosan megpróbál vigaszt nyújtani. Gondoskodó hajlama, gyengédsége már egészen korán megmutatkozhat: ha kislány, ő lehet a legjobb "anyuka"; ha kisfiú, akkor is vigyáz a holmijára, és lehetőleg kerüli a durva játékokat.
Óvatos, nem ugrik fejest hirtelen új dolgokba. Kedvelt tárgyaitól nehezen válik meg, részletekbe menően emlékszik mindegyik történetére. Szűkebb környezetét szívesen építgeti-szépítgeti, családja jó közérzetéért már gyerekkorában is hajlandó tenni.
A tanulásban egyebek közt jó memóriája, a problémamegoldásban élénk fantáziája és intuíciója segítheti. Felnőttkori partnerével utolérhetetlenül romantikus, érzelemdús kapcsolatot alakíthat ki, ám időnként váratlanul megsértődhet, duzzogni kezdhet, és nem mindig hagyja könnyen kiengesztelni magát.
Életében általában első helyen áll a család, amelynek harmóniájáért nem sajnál semmi fáradságot; szülővé válva igazi kiteljesedést élhet át. Előszeretettel választ olyan szakmát, melyben kibontakoztathatja empatikus készségét és anyáskodó természetét (óvodapedagógus, védőnő, gyermekorvos, szakács). Példáját figyelve megérthetjük: rajtunk is múlik, hogy sikerül-e "lakhatóbb" világot teremtenünk magunk körül, melyben mindannyian otthonosabban érezhetjük magunkat.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések