Baba

Programajánló

Szabadtéri színház, bábszínház a moziban, Krisna-völgyi Búcsú, időutazás, kényeztető masszázs.
2011. Július 10.

A macska esete a klarinéttal

Még emlékszem, ültem a nagymamám horgolt terítős foteljében (néha megszúrt a gombostű, ami a terítőt tartotta), és boldogan hallgattam a Péter és a farkast, nagyapa meg elmagyarázta: a macska a klarinét, a kacsa az oboa, a kismadár a fuvola, Péter a hegedű. Még ki sem látszottam a földből, de már felismertem más zenedarabokban is a hangszereket, sokszor ma is macska, kacsa, farkas képében jelennek meg lelki szemeim előtt. Most ti is részesei lehettek a csodának a Városmajori Szabadtéri Színpadon , 17-én vasárnap 10.30-tól. Szergej Prokofjev halhatatlan zenés története egy szikrázó tavaszi napon játszódik. Péter és barátai – a kismadár, a macska és egy kelekótya, kerge kacsa – hihetetlen kalandokba keveredve túljárnak a hatalmas és gonosz farkas eszén. A szereplőket egy-egy hangszer, illetve egy-egy jellegzetes dallamfordulat jelzi. Az előadás keretjátékaként a gyerekek megtanulják, hogy melyik hangszer melyik szereplőt jelenti, immár nem a fotelben gubbasztva, hanem a Városmajor fáinak árnyékában.

Krisna-völgyi Búcsú

Idén is megrendezik július 22-24. között a Krisna-völgyi Búcsút, a Dél-Dunántúl legnagyobb családi fesztiválját. Tölts el egy szép hétvégét Somogy lankái között, a harapnivalóan friss levegőn, karnyújtásnyira a Balatontól!

A három napos Búcsú minden egyes napja önálló, teljes egész, friss, szórakoztató programokkal, amelyek nem csak felnőtteknek, hanem az egész családnak szólnak – a karon ülőktől a nyugdíjas korosztályig. Így semmiképp se hagyd otthon a nagyit vagy a család szeme fényét, hiszen egy igazi családi kirándulás kerekedhet július napsütéses hétvégéjéből.

Kippkopp a moziban

A Nefelejcs Bábszínház beköltözik a Puskin moziba. A júliusban kezdődő előadássorozatok alkalmával Kippkopp mellett találkozhattok Árisszal, a kis fűnyíróval, valamint A tücsök és a hangya meséjével. Az előadások kéthetente, vasárnaponként 10 órai kezdettel várják a látogatókat.Legközelebb, július 24-én 10-től a Kippkopp a fűben kerül bemutatásra, augusztus 7-én 10-től pedig Árisz, a kis fűnyíró kalandjait láthatjátok.

Itt jó enni, itt jó lenni

Július 30-31-én, szombaton és vasárnap rendezik meg a XV. Nógrádi Nemzetközi Folklór- és Gasztronómiai Fesztivált Salgótarjánban és a környékbeli településeken. Barátaim a Bánki-tó melletti helyszínt látogatták meg tavaly, erre esküsznek, de a többi település is bizonyosan kitesz magáért. Néptánc, népzene, különböző nemzetiségek bemutatói, na és a helyi ízek kavalkádja várható a gyönyörű környezetben.

Időutazás az Emese parkban

Utazz vissza néhány évszázadot, és ismerd meg a Szent István-kori kézművesek, jurtázó férfiak, lepényt sütő asszonyok és íjat feszítő ifjak lenyűgöző világát! Csatlakozzatok a Várispánság népéhez, akik korhű eszközökkel és viseletben végzik mindennapi tevékenységüket! Te is lehetsz harcos, íjász, de kipróbálhatod akár a pénzütést, a kovácsolást, a gyapjúszövést, a fazekasságot vagy a faesztergálást is.Az időutazás részeként várnak egy kötetlen beszélgetésre 11, 14 vagy 17 órától, amikor számos érdekességet tudhattok meg az Emese parkról és a X-XI. századról! A felfedezőút a Lovagi csarnok bejáratánál kezdődik.

A kaland napja július 16., szombat. 10 és 20 óra között várnak vissza a középkorba. A körbevezetések kezdete: 11, 14, 17 óra.

Nehezen bírod a pocakod? Itt egy kis kényeztetés!

A kismamák számára módosított thai masszázs hatására visszatér beléd az élet. A rendszeres masszázsterápia serkenti a nyirokrendszer működését, és megakadályozza a szervezetre ártalmas anyagok lerakódását. Segíti az ellazulást és a mirigyfunkciókat. Az ellazulást természetesen kellemes zene is segíti. A masszőr kezei között töltött pihenés hatására enyhül a fáradtságérzet, a reggeli émelygés és a terhességre jellemző egyéb kellemetlen tünetek. Kapj rá, és megújulsz!