Baba

Programajánló

Állatsziget, tesós tábor, piac, koncertek... az egész világ egy fesztivál!
2011. Június 06.

Tesós tábor a Nohában!

Július 11-től 15-ig mindenkinek, akinek van testvére, féltestvére, fogadott testvére, nincs testvére, de szeretne, lesz testvére, kistestvére, nagytestvére van.

Ha van testvéred, vidd magaddal! A tábor tematikáját a testvérséggel kapcsolatos örömök, problémák, gondolatok határozzák meg. Kézművestechnikákkal, táncos, zenés és drámás foglalkozásokon játszunk a testvérségről.Lesznek testvérséggel kapcsolatos mesék, mesefeldolgozások (A két Lotti, magyar népmese, amelyben a testvérek küzdenek vagy segítik egymást, Hamupipőke), közös tánc, zenélés, közösen elkészített művek és sok más mulatság, fejlesztő játék.

Helyszín: Noha Stúdió és Alkotóműhely

Budapest XIII., Pozsonyi út 12.

Értsünk szót!

A Kismama Klub júniusban is Kerekítő foglalkozással indul 10 órakor.Közreműködik: Szabadkai Anna Kerekítő foglalkozásvezető, a kecskeméti Ötpötty Játszóház vezetője.

Időpont: 2011. június 11., 10 óra

Szó lesz a „Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje” és a „Testvérek féltékenység nélkül” könyvek módszeréről, bemutató látható a szülői tréningről.

Vendégünk: Skíta Erika az Értsünk Szót Alapítványtól.

Helyszín a Varázskert BabaMamaHáz Zuglóban.

Ferencvárosi Fesztivál

Szuper buli a Ferencvárosban! A fő helyszín idén a Bakáts tér lesz. Nézzetek ki a környékre, délutánonként gyerekprogramok, este ingyenes koncertek.11-én, szombat délután: utcazene a Ráday utca több pontján, majd héttől David Yengibarjan, a dzsessz- és világzene népszerű tolmácsolója lép fel. Utána a Hot Jazz Band, az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsa.

Vasárnap, 12-én este a Párniczky Quartett játszik, majd a Ralf Gauck, Szabó Sándor, Major Balázs trió, hétfőn az Erdődy Kamarazenekar, végül a Muzsikás.

Rex Állatsziget

Minden elemében „állatos” tanévzáró gyermeknapot tart a Boomerang gyerekcsatorna és a Rex Kutyaotthon Alapítvány. Élő állatokkal és a mesékből jól ismert kedvencekkel egyaránt találkozhat, aki június 11-én, szombaton a Rex Állatszigetre (Budapest IV., Óceánárok utca 33.) látogat.

A Boomerang csatorna népszerű hősei (pl. Scooby-Doo vagy Garfield) mellett magyar őshonos háziállatok, baromfiudvar, kisállat-simogató, pónihintó, állat-örökbefogadási lehetőség, kutyás bemutatók, ügyességi, logikai versenyek, Boomerang kalandpark, kézművesprogramok és ajándékok várják az állat- és rajzfilmrajongó családokat. A rendezvényen fellép többek közt az Alma zenekar, a Kolompos együttes, Ricsi bohóc, Huzella Péter, a NemAdomFel együttes.

Múltidéző piactér

Honfoglalás, középkor, reneszánsz, török hódoltság, reformkor és retró a Népligetben. Minden kort vásározók képviselnek, érdemes körülnézni a sátrakban. Külön megtiszteltetés, hogy Mátyás király személyesen is részt vesz majd a vásári forgatagban. A karneválra látogatók megismerkedhetnek a hat történelmi kor kézművesmesterségeivel, sőt ki is próbálhatják azokat. Készíthetnek például nyilat, tarsolyt, meríthetnek papírt, önthetnek gyertyát, fonhatnak kosarat, de elsajátíthatják az agyagozás, a fafaragás, a csuhékészítés vagy akár a pénzverés fortélyait is. Gyertek ki a Népligetbe június 18-19-én!