Baba

Programajánló

Szerencsére egyre több időt tölthetünk a szabadban. Találtunk nektek egy vadonatúj szabadtéri játszóházat, de ez még nem minden!
2011. Május 17.

Kölyököböl

A Hárosi-öböl eddig is remek helyszín volt, ha kulturált környezetben szerettetek volna bringázni, játszani, sétálni. Vasárnap reggeltől új hellyel gazdagodik a kínálat! Kilenc órakor elérkezik az idő, amikor kipróbálhatjátok a mászóalagutat, a spirálcsúszdát, a függőhidat, horgászhattok édesvízi halacskákat, de szemlélhettek sósvizit is – kinek mi tetszik! –, aztán falat mászhattok, akadálypályán tehetitek próbára ügyességeteket, no meg leshettek vízesést is… de mindent azért nem árulunk el! Gyertek el, és játsszatok velünk!Kávézónkban finom, egészséges hideg és meleg italokkal kínáljuk a nagyobbakat és a legkisebbeket is!Ne hagyjátok otthon a kistesót se, őt kényelmes és biztonságos hempergőnkben várjuk szeretettel!

Kismama-programok a Festők Városában

Idén május 25. és 29. között a CSEPKE is kiveszi a részét a Festők Városa rendezvénysorozatból Kaposváron. Itt állomásozik A szülés valódi természete címmel világot járó vándorkiállítás, mellette a szülés-születés, anyaság, szülőség, gyermekség tematikáját érintő programokat szerveznek.

A kiállítás megnyitója után Minden egész a kezdetekben címmel kerekasztal-beszélgtés folyik a szülésről, születésről Csapó Virág színművésznővel, Bodor Andrea Lili pszichológus-dúlával. A beszélgetést vezeti: Várnainé Dzsupin Krisztina és Ferencz Judit.

Mese tökmagoknak

Nemes Szabina Mágikus varázsbot című zenés mesejátékának minden apróság örül. Május 21-én délután háromtól nézhetitek meg a Kultea színpadán. Ez a tökmagmese a Törpék Birodalmában játszódik, egy pompásan színes kiserdőben, ahol vígan, nagy szeretetben éldegél Hóbortos Papóka és Hóbortos Mamóka. Egy napon váratlanul betoppan hozzájuk a mogorva és csúnyácska Bibircsókia, aki a mágikus varázsbotot keresi annak reményében, hogy új barátokat szerezhet a segítségével. Mikor megtalálják a különös varázspálcát, kezdetét veszi a bohókás bűbájok sora…

Bornapok – kicsiknek is!

A Gyöngyösi Bornapok a város egyik legszínesebb rendezvénye. Kulturális, gasztronómiai, népzenei, könnyűzenei és táncprogramok színes kínálatát nyújtja a rendezvényre látogatók számára. Az idei évben a rendezvény egybeesik a gyermeknappal, ezért a legkisebbek számára is sok meglepetéssel készülnek a szervezők.Mindhárom nap a mátrai borvidék legismertebb borászai és borpincéi mutatják be és kínálják boraikat, kézműves kiállítók termékeit tekinthetik és vásárolhatják meg a rendezvény résztvevői.A Gyöngyös Fő terén elhelyezett színpadon a három nap folyamán találkozhatunk többek között gyöngyösi tehetségekkel, néptáncegyüttesekkel, tűzzsonglőrökkel.

Nemzetek utcája

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közös gyereknapi rendezvényének második napján, vasárnap a Városligetben meglátogathatjátok a Nemzetek Utcáját. Itt a Budapesten akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek várják az európai és az Európán kívüli kultúrák, népi szokások és hagyományok iránt érdeklődőket. Indonéz, lengyel, német, palesztin táncok, távol-keleti sportok a színpadon. Idén a rendezvényre kilátogatókat arcfestéssel, zenés táncbemutatókkal, kézműves-foglalkozással, gyurmázással, rajz- és poszterkiállítással, kvízjátékkal és sok-sok ajándékkal várják a sátraknál.