Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Programajánló

Szerző: Sződy Judit

2011. április 2.

Forrás: Kismama magazin

Vár a játszóház, táncház, túra, koncert, babaszínház, bababörze, futóverseny és a Kismama klub

Egy varázslatos hely
Semmi abrakadabra, semmi hókuszpókusz. Nincsen csillagos köpenyük és mágikus kalapjuk sem. Tőlük mégis mindenki vidámabban, boldogabban, sőt, okosabban megy el, mint ahogyan érkezett. Erre képes a Varázskert.Itt a BabaMamaHázban hétfőtől szombatig 110 négyzetméteren várják a családokat a Szugló utcában kellemes, családias bababarát környezetben. Mindenkit meleg teával kínálnak, és a legkisebbeknek baba-mama foglalkozásokkal, a nagyobbaknak különböző órákkal, fejlesztésekkel készülnek. Foglalkozásaik mindegyikét többéves tapasztalattal rendelkező diplomás szakemberek, pedagógusok vezetik. A hatalmas játéktár által nyújtott örömöket nemcsak a foglalkozásokra érkező gyermekek élvezhetik, hiszen szívesen vállalják a gyerkőcök néhány órás felügyeletét, valamint gyermekzsúrok és egyéb rendezvények szervezését is. Jó érzés, hogy már Zuglóban is van egy olyan hely, ahol az egész családnak kínálnak kreatív programokat, ami még inkább erősíti a családi kötelékeket.

Babaangol a Varázskertben
A Helen Doron, brit nyelvész és pedagógus által kidolgozott Helen Doron Early English angol óra, hasznos játék és csupa élmény! A sok dicséret és speciális tananyag hatására a gyerekek magabiztosan, jókedvűen és eredményesen használják az angol nyelvet, örömnek, és nem kényszernek fogják fel a nyelv elsajátítását! A módszeresen felépített Helen Doron órákon szakképzett tanárok az összes érzékszervet megmozgatják - 3 hónapostól 14 éves korig! A szülő is részese a folyamatnak, pontosan követheti a gyerkőc fejlődését anélkül, hogy neki magának tudnia kellene angolul.
Most INGYENESEN kipróbálhattok egy élményt adó angolórát a Varázskert BabaMamaHáz Zuglói Gyermekközpontban!
Kismama Klub
Itt a Varázskertben vár a Kismama Klub is szombaton. Kerekítő-foglalkozással kezdünk. Közreműködik: Kucsera Klára Kerekítő és Hangicsáló foglalkozásvezető. Itt ismerheted meg.
Fél 11-től az agresszióról beszélünk. Miért verekszik a gyerek, ha tőlünk soha nem látta? Rácsaphatok a fenekére? A saját fejét üti, ha mérges...
Vendégünk: Farkas Mária pszichológus
A találkozó házigazdája Sződy Judit pszichológus, ha neveléssel, szoptatással, hordozókendő-kötéssel kapcsolatos kérdésed van, fordulj hozzá bátran!
Babaruhabörze!
Április 16-17-én nagy Babymarkt Babaruhabörze a Hungexpo B csarnokában 8 órától 16 óráig.
A babaholmivásár mellett tartalmas, érdekes programokkal és érdekes foglalkozásokkal várják azokat a kismamákat és kisgyerekes családokat, akik szeretnek egyedi, márkás tavaszi-nyári babaholmikat vásárolni. Új termékek: babakocsi, cipő, tavaszi rugdalózók, bodyk, harisnya, zokni... és szinte minden, ami a babaváráshoz, gyerekneveléshez szükséges.
A kilátogató kismamák, fiatal szülők, nagy gyerekesek számára igazi oázis ez a rendezvény. Miért is? Mert az új ruha, játék, babakocsi s az új könyv sokszor nagyon drága. Az is lehet, hogy nem is akarunk egy ruháért, könyvért annyi pénzt kiadni, hiszen a ruha két nap múlva kiszakad, egykettőre kinövi, a játékot megunja, a könyv meg elszakad.
Itt az anyukák egymás között cserélik gyerekeik kinőtt, megunt ruháit, játékait, könyveit. Az eladott baba-, gyerekholmik árából azután megveszik a következő méreteket csemetéjük számára.
Természetesen amíg vásárolsz, csereberélsz, a család többi tagja sem unatkozik: zenebölcsi, koncert és kézműves foglalkozások!
Csecsemőszínház és táncház Újbudán
Április 10-én különleges élményben lehet részetek az FMH-ban. 10 és 11 órai kezdettel a KezesLábas című Csecsemőszínházzal várják a családokat. Élőzenés, mondókás, bábozós kavalkád kutyussal, cicussal és más állatokkal. Az előadás 0-4 éves babáknak, kisgyermekeknek szól, 35-40 percig tart. Jegyek elővételben kaphatók 800 Ft-ért. Ugyanitt Muzsikás gyerektáncház lesz kedden délután 17-órai kezdettel.

Halász Judit koncertje Szegeden
A Csiribiri előadáson a gyerekek legkedvesebb dalaiból, tizennyolc megjelent lemez legnépszerűbb slágereiből készült válogatással ajándékozza meg közönségét Halász Judit. Ma már nem csak a kicsiknek, de az egész családnak szól a nóta Nagymamáról, testvéri szeretetről, meg arról, hogy minden felnőtt volt egyszer gyerek. 14-én vár az IH Rendezvényközpontban délelőtt 10:30-tól.
Hófehérke Pécsett
Volt egyszer egy gyönyörű hercegnő, Hófehérke, akinek pokollá tette életét féltékeny mostohája, a királynő. A királyi kastélyból elűzött Hófehérke szerencsére hamarosan otthont talált az erdő mélyén lakó hét kedves törpe házikójában. A gonosz mostoha továbbra sem tett le arról, hogy Hófehérkét rontó bűbájjal félreállítsa útjából. Különböző praktikákat eszelt ki, de a véletlen különös fordulatával Hófehérke megmenekült és a mese boldog véget ért... A humorral átszőtt táncjátékot egyaránt ajánljuk gyermekeknek, felnőtteknek. A balettot április 16-án és 17-én nézhetitek meg legközelebb a Pécsi Balett előadásában.

Vártúra izmos lábúaknak
Április 17-én vasárnap délben jó kis túra vár a várpalotai Thury-vártól. Pakold be a picit egy hordozókendőbe, és indulás. Ha szereted a jó levegőt, a kalandokat, érdemes itt nyomon követned a minden hónapban induló vártúrákat.

És talán a legfontosabb!
Reméljük, a Vivicittán találkozunk 10-én vasárnap. Várunk a Kismama-Babaszoba sátornál!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák