Baba

Pelenkatorta: a leghasznosabb ajándék kismamáknak

Sokan gondban vannak, ha először mennek babanézőbe: mit érdemes adni az újdonsült szülőknek?
2016. Május 17.

Babaváró bulik, első születésnapok – ezek sokáig nem voltak annyira elterjedtek nálunk, így nincs is annyira a köztudatban, hogyha ilyen eseményre hívnak meg minket, mit illik, mit érdemes ajándékozni.

Tapasztalatok szerint az ajándékozókat egyébként is két nagy “kasztra” lehet osztani. Van egy részük, akiket nem érdekel különösebben a praktikum, ők azok, akiktől a leggyakrabban lehet olyan tárgyat kapni, amik például szépek, de a mindennapokban nem lehet kihasználni azt.

A másik fele az ajándékozóknak pont az ellenkezője, vagyis ők azt nézik, hogy az ajándékozottnak ne egy újabb porfogó kerüljön a polcára, hanem valami tényleg hasznos, szükséges holmit szeretnének adni. Valószínűleg ők azok, akiknek a legelőször eszükbe juthat pelenkatortát ajándékozni mondjuk egy babaváró bulin. Persze a nő attól még nő marad, hogy édesanya lesz, de ez nem a legjobb alkalom arra, hogy egy újabb parfümmel, narancsbőr elleni krémmel, vagy kényeztető testápolóval lepjük meg.

Lehetne szépíteni, de a tény attól még tény marad: egy gyerek nagyon sokba kerül, pláne az első. A szülőknek hatalmas teher szakad a nyakába, a babakocsi, a pelenkázó (pelenkázólap), a kis ruhácskák, a mellszívó mind-mind olyan eszközök, amelyekre javarészt szüksége van a szülőknek. Ha a párnak szerencséje van, akkor rengeteg mindent ajándékba kap a rokonoktól, ismerősöktől, esetleg több holmit használtan is be lehet szerezni. Ilyenek például a legkisebbeknek szánt ruhák, amiket nem érdemes méregdrágán újonnan megvásárolni, hiszen vélhetőleg csak párszor tudjuk rájuk adni, és ki is növik a ruhácskát a csöppségek.

Ha nem tartozunk az “ökoanyuk” táborába, akkor a pelenka az, amin nem tudunk sehogy sem spórolni, amit muszáj megvenni. És itt jön be a képbe az ideális babaváró, vagy éppen újszülöttet köszöntő ajándék, a pelenkatorta. (Azoknak az anyukáknak, akik nem eldobható pelenkákat terveznek használni, természetesen mosható pelusokból is készíthetünk egy ajándékcsomagot.)

Ismerve a kisbabákat, valószínűleg nem tudunk olyan mértékű mennyiséget felhalmozni pelenkából, hogy arra az édesanya azt mondja, hogy sohasem fogják tudni felhasználni. Ez az az ajándék, amiből ha véletlenül egyszerre kettőt-hármat is kapnak a szülők, senki nem fogja vakargatni a fejét, hogy kinek is lehetne “továbbpasszolni”.

Szerencsére egyre több cég foglalkozik pelenkatorták készítésével, így ezeket a meglepetéseket már tényleg teljesen személyre szabva, egyedien el lehet készíttetni. Engedjük szabadjára a fantáziánkat, lényegében egy olyan mestermű is lehet a produktum, mint egy dizájnertorta! Az anyuka szeret sportolni? Kerüljön egy futócipő a torta tetejére! A szülők imádják a zenét? Nosza, egy gitárral vagy néhány hangjeggyel is fel lehet dobni a tortát. A színek kombinálása is határtalan, azt kiválaszthatjuk a baba neme alapján, a szülők kedvenc színei alapján, valami közös emlékhez kapcsolódóan, stb.

Persze ha ez nem lenne elég, azért a pelenkatorta belsejében még mindig el lehet rejteni apró meglepetéseket, a csörgőtől elkezdve a csokoládén át a natúr babaszappanig szinte bármit, a hasznostól elkezdve egészen a vicces ajándékokig.

Ha bízunk a kézügyességünkben, érdemes lehet saját kézzel elkészíteni a pelenkatortát (a Youtube-on ezzel kapcsolatban egyébként rengeteg videót találni, hogyan érdemes elkezdeni). De ha inkább profikkal készíttetnénk el, erre is van lehetőség.

Kapcsolódó cikkek: