Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Paplanba csomagolt újszülöttet találtak Fonyódon

Szerző: Babaszoba.hu

2021. október 13.

Forrás: Országos Mentőszolgálat/Telex.hu

Paplanba csavart újszülöttet találtak egy fonyódi buszmegállóban múlt hétvégén. A csecsemőt a mentők stabil állapotban vitték kórházba.

Paplanba csomagolt újszülöttet találtak Fonyódon (fotó: Getty Images)
Fonyódra kérte a mentők gyors segítségét egy pár, mert kutyasétáltatás közben egy paplanba csomagolt csecsemőt találtak az egyik buszmegállóban - írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. A helyszínre riasztott rutinos mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését, miközben útközben előkészültek az ellátásra - írják a posztban.
A mentők perceken belül a helyszínre értek, ahol egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a nyolcfokos hidegben. A baba körülbelül fél órája jöhetett a világra. A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet.
Érdekesség, hogy a segítségül érkező négy bajtárs mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke. Nem csoda, hogy ő még ma is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen - írták a mentősök.
A Telex.hu azt írja, hogy a nyomozók az eset után adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, melynek eredményeként egy nap alatt sikerült azonosítani az anya személyét, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések