Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Pampers: több mint 400.000 vakcina a fejlődő országokban élő kisbabák életének megmentésére

2017. március 3.

Forrás: Open Communication

A Pampers és az UNICEF tavaly tizenegyedik alkalommal indította útjára közös 1 csomag = 1 védőoltás kampányát, melynek során több mint 404.000 tetanusz elleni védőoltás gyűlt össze a magyar szülők és csodálatos kisbabáik segítségével.

Pampers: több mint 400.000 vakcina a fejlődő országokban élő kisbabák életének megmentésére

Ez a mennyiség több mint 130.000 anya és újszülött életét mentheti meg a harmadik világ országaiban. A mostani kampánynak itthoni vonatkozása is volt: a Pampers az újságírók segítségével egy hazai gyermekotthonnak, a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok részére adományozott Pampers pelenkákat.
A Pampers-ről:
A szülők több mint 50 éve megbíznak a Pampers márkában és a Pampers termékeit választják gyermekeik gondoskodására. A Pampers pelenkák gyártója a Procter & Gamble. Több mint 25 millió csecsemő a világ 100 országában Pampers pelenkát hord. A márka portóliója pelenkák, törlőkendők és nadrágpelenkák széles választékát kínálja a babák kényelmére és védelmére fejlődésük minden szakaszában. További információért látogasson el a www.pampers.hu oldalra.
Az anyai és újszülöttkori tetanusz számos családot érint a világ legszegényebb részein, és olyan esetekben fordul elő, amikor az újszülött bizonyos nem higiénikus és egészségre káros szülészeti eljárások következtében fertőződik meg, például a köldökzsinór nem steril eszközzel történő elvágása miatt. Amint az újszülött tetanusszal fertőződött, gyógyulásra nincs lehetőség, a fertőző betegség évente 49 000 kisbaba életét követeli, ami azt jelenti, hogy minden 11. percben meghal egy csecsemő.
A teljes védettség kialakulásához három oltásra van szükség, ezért a magyar szülők és kisbabáik segítségével a kampány során összegyűjtött több mint 404.000 oltóanyag több mint 130.000 fejlődő országbeli várandós nőt és újszülöttjét védhet meg az anyai és újszülöttkori tetanuszfertőzéstől.
Az egész régióban zajló kampány során Európa kilenc országából több mint 3,6 millió védőoltás gyűlt össze, ami így 1,2 millió édesanya és kisbabája teljes védettségét jelenti.
Tavaly Indonézia és Nigéria csatlakozott azon országokhoz, amelyekben a Pampers-adományok segítettek felszámolni a tetanuszfertőzést. Ugyanakkor további 19 országban még mindig veszélyt jelent ez a betegség. A Pampers-UNICEF ,,1 csomag=1 védőoltás" kampányának célja, hogy felszámolja az anyai és újszülöttkori tetanuszt mindenhol, ahol ez még veszélyt jelent. Az együttműködésben a különböző kormányzatok és a helyszínen dolgozó szervezetek segítenek, hogy a vakcinát minél több anyukához és kisbabához eljuttathassák.
Az UNICEF-ről:
Az UNICEF működése során mindenkor a gyermekek jogaiért és jóllétéért küzd. Partnereinkkel együtt a világ 196 országában és régiójában indítunk programokat, és dolgozunk azért, hogy céljaink mindenhol a lehető legteljesebb mértékben megvalósuljanak. Hisszük, hogy minden gyermeket megillet a boldog és békés gyermekkor. Az UNICEF ezért kiemelten foglalkozik a legszegényebb és leghátrányosabb helyzetben lévő gyermekek megsegítésével és életkörülményeik javításával. További részletek a www.unicef.hu oldalon.
A legutóbbi kampány során a Pampres a Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok részére adományozott pelenkákat. Az intézmény a főváros különböző kerületeiben, valamint Pest megye két településén összesen 16 telephelyen működik, gyermekvédelmi szakellátási, valamint a szociális szakellátáson belül tartós bentlakásos ellátási feladatokat lát el. A támogatás több mint száz, ideiglenes hatállyal elhelyezett vagy nevelésbe vett 0-3 év közötti csecsemő és kisgyermeke számára nyújtott segítséget.
A gyermekotthon elsődleges feladatának tartja, hogy - egyéniségüket és egyéni szükségleteiket szem előtt tartva - otthont nyújtsanak és ellássák a gyermekeket mindaddig, míg lehetőség szerint családjukhoz visszahelyezik őket.

Címkék:

babaápolás

Hozzászólások

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések