Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ötből egy szülés utáni depresszióval küzdő nő nem kér segítséget

Szerző: Babaszoba.hu

2017. szeptember 5. | Frissítve: 2017. szeptember 6.

Forrás: Medipress

A szülés utáni depresszióval küzdő nők több mint ötöde nem mer segítséget kérni, és legalább a felük minimum egy akadályt felsorol, ami miatt "elképesztően nehéz" vagy éppen "lehetetlen" számára a segítségkérés.

Ötből egy szülés utáni depresszióval küzdő nő nem kér segítséget

"Rengeteg olyan nő van, akik komolyan profitálhatnának a szakértő segítségből, ám ennek ellenére nem mernek megoldást keresni a problémájukra. Senkinek sem beszélnek arról, hogy mennyire súlyos kihívásokkal küzdenek, inkább csendben szenvednek" - mondja a kutatást vezető Betty-Shannon Prevatt, a North Carolina State University munkatársa.
A szakember szerint különösen fontos, hogy a társadalom számára ne legyen tabu az, ha a nők, különösen a friss anyák nehézségeiről van szó, hiszen ez az egyik fő kulcsa annak, hogy szükség esetén segítséget merjenek kérni.
A kutatás során a szakemberek 211 olyan nőt vizsgáltak, akik az elmúlt három éven belül szültek. A kérdések között szerepeltek a szülés utáni depresszió tünetei, illetve az, hogy milyen jellegű egészségügyi segítséget kértek ezzel kapcsolatban: fordultak-e védőnőhöz, háziorvoshoz, szakorvoshoz, szoptatási tanácsadóhoz és egyéb szakemberhez.
A nők többsége fő akadályként azt jelölte meg, hogy nincs, aki támogassa őt, így egyedül marad a terhekkel, tehát sem ideje, sem energiája, sem pénze nincs segítséget kérni.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák