Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Összekeverték a spermát, ázsiai gyereke született a kaukázusi párnak

Szerző: Babaszoba.hu

2019. szeptember 21.

Forrás: babaszoba.hu

Beperelt egy amerikai meddőségi klinikát egy korábban náluk kezelt pár, mert rossz spermával megtermékenyített petesejtet ültettek be. A kaukázusi párnak félig ázsiai lánya született.

Kristina Koedderich és Drew Wasilewski 2013-ban fordultak egy New Jersey állambeli meddőségi klinikához, miután évekig próbálkoztak, de a nőnek természetes úton nem sikerült teherbe esnie. A Institute for Reproductive Medicine and Science nevű klinikán az anyától, illetve az apától vett petesejtet és spermiumot in vitro eljárás során termékenyítették meg, majd visszaültették Koedderich-be, aki egészséges kislányt szült.
Elcserélték a spermát, más gyerekét szülte meg
Fotó: iStock
A gyerek kétéves korában észrevették azonban, hogy valami nincs rendben vele, egyáltalán nem hasonlított az apukájára. Kristina és Drew egyaránt a kaukázusi rasszba tartoznak, míg a kislánynak ázsiai vonásai voltak. DNS-tesztet végeztettek, melyből kiderült, hogy a kislány csak az anyával van biológiai kapcsolatban, az apával nem.
Koedderich és Wasilewski (akik azóta elváltak) pert indítottak a meddőségi klinika ellen, nemcsak azért, mert valószínűleg összekeverték a spermiumokat, mellyel megtermékenyítették Koedderich petesejtjét, de arról sem nyilatkoztak, hol vannak az apa mintái. "Ha a beavatkozás napján nem Kristina kapta meg a spermiumokat, akkor hol vannak? Lehet, hogy vannak olyan gyerekek, akiknek Drew az apja, és nem is tud róluk" - nyilatkozta David Mazie, a család ügyvédje. Az ügyvéd szerint az ügynek még akkor sem lesz vége, ha megnyerik a pert. "Sajnos, ebben az esetben nincs tökéletes megoldás. Az időben nem lehet visszamenni, és az okozott kárt nem lehet semmissé tenni. A legjobb, amiben reménykedünk, hogy ez az intézmény és a hozzá hasonlóak megváltoztatják a szabályaikat, hogy soha többé ne történhessen meg ilyesmi."
Nemrég hatalmas botrányt kavart egy másik eset, mely szintén egy amerikai meddőségi klinikán történt. Két pár is perelt, mert a klinika összecserélte a beültetett embriókat, és csak jóval a szülés után derült ki, hogy tulajdonképpen nincs biológiai kapcsolat a szülők és a gyermekek között. 
(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Bevált altatási technikák: tippek anyáktól

Amíg nem vágunk bele, azt gondolhatnánk, hogy a világ legegyszerűbb dolga egy baba elaltatása. A valóságban ez egy igazi kihívás, és több lehetséges út is van: teheted együtt vagy egyedül, cicin vagy cumival.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések