Baba

Nyári tippek, ha már kifogytál az ötletekből

Hamarosan a nyakunkba szakad a nyári szünet, ideje felkészülni tehát ötletekkel, hogy ne kelljen egész nap a szobában gubbasztani!
2016. Június 03.

Twister a fűben

A család kedvenc játékát akár a kertbe is ki lehet vinni! Csak arra figyelj, hogy nyírd le a füvet, és indulhat is a móka.

Dobálózzatok

Fogj egy régi lepedőt, vágj ki rajta néhány lyukat, kicsit színezd ki és játsszatok, vajon ki lesz a legügyesebb? Nyilván a gyerek.

Nyári tippek, ha már kifogytál az ötletekből

Piknikezzetek

Szervezz otthonra pikniket! Vigyél ki néhány pokrócot a kertbe, és egyetek kint a szabadban. Rengeteg előnye van az otthoni piknikezésnek, az egyik, hogy a mosdó garantáltan tiszta lesz és közel is van. Ráadásul nem történhet meg az sem, hogy valami nagyon fontosat otthon felejtesz és nélkülözni kell.

Testfestés

Már számos helyen lehet bőrbarát festékeket kapni. Ehhez is ajánlott, hogy az udvaron legyetek, így nem lesz koszos a lakás. A színkavalkádnak és a mintáknak csak a fantáziátok szabhat határt.

Milyen alakja van a felhőnek?

Feküdjetek ki a fűre, nézzétek a felhőket és mondjátok el egymásnak, melyiknek milyen alakja van.Nyári tippek, ha már kifogytál az ötletekből

Bogárvadászat

Egy üres befőttes üvegbe gyűjtsetek bogarakat! Ha még a család valamelyik tagja ért is hozzájuk, akkor játszva lehet tanítani a kicsit. Utána viszont engedjétek vissza az állatokat a természetbe.

Egyensúlyozzatok

Ragadj meg egy lécet, és próbáljatok rajta végigmenni! Úgy fejlesztheted a gyerek egyensúlyérzékét, hogy a lehető legkisebb balesetveszélynek teszed őt ki./bekezdes>

Vulkán házilag

Tudtad, hogyan lehet házilag szuper vulkánt készíteni? Só-liszt gyurmával vonj be egy befőttes üveget, az aljánál jobb, ha minél nagyobb részen befedi a tányért is. Ezután tegyél 2 dl vizet és 2 evőkanál szódabikarbónát az üvegbe, cseppents bele egy kevés ételfestéket. Óvatosan öntsd bele az ecetet és nézd meg, mi történik!

Gyurma házilag

Ha már szóba kerültek a házi gyurmák: készítsetek csillámos sógyurmát vagy illatos gyurmát!

Nyári tippek, ha már kifogytál az ötletekből

Olvassatok

Kuporodjatok ki a kertbe egy pokrócra és olvass fel nekik a kedvenc könyvükből. Néha ennyi is elég, hogy jól érezzétek magatokat.

Kincsvadászat

Ha ügyesen rajzolsz, akkor nyert ügyed van: akár a lakást, akár a kertet úgy ábrázold, mintha egy igazi kalóz térkép lenne. Hogy milyen akadályokon, feladatokon kell leküzdeni magukat a gyerkőcöknek, illetve, hogy mit rejt majd a kincsesláda, az csak tőled függ!

Angry birds

Kevés olyan gyerek létezik, aki ne ismerné a népszerű játékot. Kicsit melós, de biztosan élvezik majd, ha a kertetekbe felépítesz egy saját pályát!

Nyári tippek, ha már kifogytál az ötletekből

(via)

Kapcsolódó cikkeink:

Régi és új szerepjátékok

5 retró szabadtéri játék a szünetre