Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nyári babajátékok a szabadban

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 28. | Frissítve: 2016. június 9.

Forrás: Kismama magazin

A kisbabának nem kell elutaznia ahhoz, hogy élvezni tudja a nyarat. Örvendeztessük meg érzékszerveit azokkal az ingerekkel, amelyeket csak ilyenkor, nyáron tapasztalhat meg.

Hason fekve (négy hónapos kortól): terítsünk a fűre takarót, és fektessük rá a babát. Alkarjára támaszkodva gyönyörködik a zöld környezetben, a színes virágokban. Igyekszik elérni a fűszálakat, megmarkolja őket, de csiklandósan kicsúsznak a tenyeréből. A félárnyékban érdeklődéssel kapdos a lomb között átszűrődő fényfoltok után.

Legyetek minél többet a szabadban

Üldögélve (hét-nyolc hónapos kortól): ültessük a babát a fűre. Először nemigen mer mozogni a csiklandozó fűszálak között, csak csodálkozik. Nyújtsunk neki egy-egy virágot, hogy érezze az illatát. Szórjunk köré rózsaszirmokat, hogy felszedegethesse őket. Milyen selymesek és színesek! Adjunk kis műanyag tálat a kezébe, hogy beleszedegethesse és kiszórhassa belőle a szirmokat.
Két lábon: lépegessünk mezítláb homokon, apró kavicsos talajon, füvön. Ha találunk a kertünkben egy mélyedést, töltsük meg kis vízzel, hadd tapicskoljon benne a lábával. Gurítsunk elé puhára felfújt strandlabdát, ezt meg tudja ragadni, rá tud feküdni. Lábánál fogva görgessük rajta ide-oda, nagyokat fog nevetni. Állítsunk elé egy vödör langyos vizet, és adjunk kis edényeket, locsolókannát, hogy belemeríthesse és öntözgethessen. Persze magára locsolja, ám a lábszárán lecsorgó víz csiklandozása is érdekes.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák