Baba

Nyaralj ősszel!

Olcsó, nyugis, rendhagyó, ráadásul utazás közben nem kell bekapcsolni a légkondit sem - és ez csak négy érv az őszi üdülés mellett!
2011. Október 09.

Akár külföldi, akár belföldi úti célt választasz, az utószezonnak számos előnye van. Remek körülmények közt kaphatsz színvonalas ellátást, és nem utolsósorban az utak sem zsúfoltak. Ha meghittebb, csendesebb nyaralásra vágysz, érdemes akkor indulni, amikor mások már visszajöttek.

Figyeld a napraforgókat!

Országon belül a falusi turizmus lehetőségei közül választhatsz. A szállásadók tapasztalata, vendégszeretete és helyismerete családias hangulatot kölcsönöz a helynek. A szállás komfortfokozatát mosolygós napraforgó jelöli, a honlapokon legtöbbször megtalálhatók a környékre vonatkozó túralehetőségek, ajánlott látnivalók, a helyi specialitások leírása.

Wellness babásoknak

A termálfürdők egyre népszerűbbek a kisgyerekes családok körében. A Kolping Termálhotel „feleannyi csomag, dupla élvezet” szlogenje nem túlzás. Mivel a szobák berendezésénél a családok nagyobb eszközigényét is figyelembe veszik, otthon hagyhatod a kiságyat, a bilit, a kiskádat, a babakocsit. A hatalmas kert köré épülő szálloda ideális az őszi időszakban is: úgy juthatsz el a fürdőlepedőbe bújtatott kicsivel a szobádtól a medencéig, hogy el sem kell hagynod a kör alakú folyosórendszert, s így nem kell aggódni még akkor sem, ha kint már érezhetően véget ért a nyár.

A szálloda hetente új, különleges ajánlatokat hirdet: a „Kerekít a kerekítő”, az „Egészséghét”, a „Bori babatorna” a legkisebb gyerekekkel érkezőket várja. Érdemes ellátogatni a honlapra, hogy a legvonzóbbat választhasd ki.

A kis családias, falusi fürdők kevesebb medencével, csúszdával és élménymedencével várják az odalátogatókat, viszont átláthatóbb, nyugodtabb a terep, ami a szülők számára is jóval stresszmentesebb pihenést kínál.Ilyen például a Bogácsi Termálfürdő a Bükk-hegység lábánál, a Hór és a Szoros patak völgyében, amely télen-nyáron nyitva áll. A kőolajkutatás során feltárt 76 oC-os termálvizet 480 méter mély kutakból nyerik. A fürdő gyógyvizes medencéje, óriás jacuzzija, gyerekpancsolója, jurtamedencéje, valamint EU-szabványos játszótere paradicsomi hely a vízimádó babáknak és szülőknek.

Túl a határon

Ősszel is jó választás az apartman vagy a kemping, a dél-európai országokban szinte október végéig tart a nyár, így nem kényszerültök egész nap a négy fal közé. Ám ha tartasz az időjárás viszontagságaitól, és több pénzt szánsz a kikapcsolódásra, válogathattok a nagyobb, három-, négy-, ötcsillagos szállodák kínálatai között, amelyek beépítik áraikba az egész napos gyerekfoglalkozásokat is. Itt felkészült animátorcsapat gondoskodik a gyerekekről: míg a csemetéket arcfestéssel, kézműves-foglalkozásokkal, sportjátékkal szórakoztatják, addig a szülők kifújhatják magukat. A gyerekek tűrőképességére való tekintettel érdemes közeli országot választani úti célul. A szomszédos Ausztriában, Burgenlandban színvonalas élmény- és wellnessfürdők nyújtanak pihenést az egész családnak. A kiválóan felszerelt szállodákban minden megtalálható, amire a kisbabának szüksége lehet. A járókák, a játékautók és a libikókák ingyenesen használhatók. Alvóhelyiség, szoptatósarok, babakonyha, rácsos kiságy, pelenkázó – mindez teljes kényelmet nyújt a pihenéshez. Ősszel ugyan itt is könnyebb szállást foglalni, de népszerűsége miatt ne hagyd ezt az utolsó pillanatra!

Repül a család

Ha távolabbi útra indultok, bátran gondolj a repülős utakra. Az őszi időszak a repülőjegy-foglalás szempontjából is kedvezőbb, és a zsúfolt gépek helyett kényelmesebb körülmények közt, több hellyel várnak a charter-, fapados és menetrend szerinti járatok.

Ha sikerül legyőznötök néhány száz kilométert, akár újra a nyárban találhatjátok magatokat. Mivel a Föld minden pontján élnek magyarok, szinte otthon is érezhetitek magatokat, még akkor is, ha nyelvi korlátok nehezítik meg a tájékozódást. Jó példa erre az a portál, amit szinte első kattintásra dobott ki a kereső.

Itt pedig a tulajdonosok egyike magyar.

Így készülj az útra!

– Foglalj időben! Habár a belföldi és külföldi gyerekbarát szállásokból bő a kínálat, a tapasztalatok szerint mégsem elég.

– A legzsúfoltabb az őszi iskolai szünet időszaka. Ezért ha nem vagytok időhöz kötve, ne ezen a héten keljetek útra.

– Ősszel hamarabb csökken a hőmérséklet este, akár itthon, akár a tengerparton, pláne a hegyekben. A könnyebb ruhák mellett a melegítőt, esőkabátot, ernyőt, vízhatlan cipőt, pulcsit, sapkát is be kell szuszakolni a bőröndbe.

– Már indulás előtt szerezz be útikönyvet, térképet, hogy később erre már ne legyen gondod, arról nem is beszélve, hogy külföldön valószínűleg drágábban kapod meg.

– A nagyobbaknak a társasjátékok, könyvek, sportszerek mellett érdemes bogárfigyelőt, növényhatározót, távcsövet, elemlámpát is betenni a csomagba. Bogarászni jó!

– Saját magad megnyugtatására és a baj elűzésére mobil gyógyszertárat is vigyetek magatokkal. Gondolj a rovarokra: csípésre vigyél krémet, de ne feledkezz el a kullancscsipeszről se!

– Ősszel is van ereje a napnak! Ezért gondolj a napozókrémre.

Forrás: Kismama magazin