Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Növeli a gyerekek IQ-ját, ha törődik velük az apjuk

Címkék:

apaapaság

2017. június 7. | Frissítve: 2018. június 7.

Forrás: babaszoba.hu/Medipress

Újdonsült apák számára fontos információ, hogy a gyermekükkel töltött idő befolyással lehet a kicsik mentális fejlődésére.

Az apa-gyerek kapcsolat is nagyon fontos


Brit kutatók 128 apát kísértek figyelemmel gyermekük három hónapos korától kezdve kétéves korukig, és megállapították, hogy akikkel az apa az első néhány hónap során sokat játszott, és egyéb módon is részt vett az életükben, azok később sokkal jobban teljesítettek a gondolkodást igénylő teszteken.
Amint arról az Infant Mental Health Journal című lapban közzétett kutatást vezető Paul Ramchandani, az Imperial College London orvosi karának professzora beszámolt, a vizsgálat egyértelműen kimutatta, milyen fontos az apák szerepe már a gyermekek első néhány hónapjában, és a tőlük kapott pozitív érzelmeknek és a törődő gondoskodásnak később mennyi pozitív hozadéka lesz.

Babaszoba.hu: egyéb módon is hatnak az apák a gyerekre

Egyes kutatások szerint az is fontos, hogy ne stresszeljen sokat a családfő, mert az is kihat a gyermek fejlődésére. Megfigyelték, hogy az a gyermek, akit olyan apa nevel, aki görcsöl a gyermeknevelésen, és stresszes, az gyengébb nyelvi készségekkel rendelkezik 3 éves korára, mint az, akinek nyugodtabb az apja.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések