Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nők és férfiak mást tartanak megcsalásnak

Szerző: Babaszoba.hu

2016. június 30. | Frissítve: 2020. december 29.

Forrás: Medipress

Egy a Sexual & Relationship Therapy című lapban közzétett tanulmány lerántja a leplet arról, mit is értenek valójában a férfiak és mit a nők a hűtlenség fogalma alatt.

Nők és férfiak mást tartanak megcsalásnak

Sok pár esetében a hűtlenség miatt kerül sor szakításra, pedig bizonyos esetekben a problémát valójában az okozza, hogy a két fél nem ugyanazt érti megcsalás alatt. Az Egyesült Államokban végzett vizsgálat során a kutatók 354 egyetemistát kértek fel egy online kérdőív kitöltésére, melynek célja az volt, hogy kiderítsék, milyen személyiségtípusok mit gondolnak a hűtlenségről.
Ez alapján három kategóriát állítottak fel a hűtlenségen belül: azt, amikor szexre is sor kerül, azt, amikor intim kapcsolat van a két személy között, illetve azt, amikor csak fantáziálásig jut el a dolog. A válaszokból kiderült, hogy a nők sokkal több dolgot soroltak a hűtlenség kategóriájába, mint a férfiak, számukra ugyanis már a bensőséges kapcsolat és szoros kötődés egy másik személlyel is egyfajta megcsalást jelentett.
A kutatók úgy vélik, a vizsgálati eredmények nagy segítséget nyújthatnak azoknak a párkapcsolati szakértőknek, akikhez gyakran fordulnak a válságba jutott párok, hiszen a válaszokra alapozva felhívhatják mindenki figyelmét a nemek közötti alapvető különbségekre, melyek a hűtlenség megítélésének kérdésében is erősen jelen vannak.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések