Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nincs falusi nagymama? Béreljetek parasztházat!

Szerző: Nagy Réka

2011. július 23.

Forrás: babaszoba.hu

Jó lenne, ha a gyerek nem csak a könyvből ismerné a kecskét, a kakast. De nem mindenki olyan szerencsés, hogy "ki tudja csapni" pár napra a gyereket a falusi nagymamához, ahol a jó levegőn szaladgálva kerülhet közelebb a természethez.

A megoldás azért annyira nem bonyolult. Fogjatok össze kisgyerekes barátnőkkel, és béreljetek ki pár napra egy házat! Pakoljátok fel a felfújható medencéket, a vízipisztolyokat, és indulás!Hasznos tanácsok a kivitelezéséhez
- Kérdezzetek körbe az ismerősi körben, volt-e már valaki hasonló helyen, amelyet jó szívvel tudna ajánlani.
- Döntsétek el, hányan szeretnétek menni, összesen hány gyerekkel. Van egy lélektani határ, amely fölött már számszakilag túl sok a résztvevő, nehézkessé válik a szervezés, a logisztika. (5 anyuka, 10 gyerek a felső határ nagyjából.)
- Gondoljátok végig, hogy mindenkinek van-e játszópartnere, korban hozzáillő társa, társai.
- Ez igaz az anyukákra is, fontos, hogy nagyjából azonos világlátású, gyereknevelési elveket valló anyukákkal társuljatok, mert egyébként elkerülhetetlenek a komolyabb konfliktusok.
- Találjatok lakóhelyetekhez viszonylag közeli célpontot, így elkerülitek a hosszú és fárasztó utazást, valamint ha esetleg nagyon rossz lenne az idő, vagy valami probléma adódna, könnyen hazaérhettek.
- Készüljetek az esős napokra is, vigyetek gumicsizmát, esőkabátot és társasjátékokat, hogy le tudjátok foglalni az aprónépet.
- A helyszín kiválasztásánál nagyon figyeljetek arra, hogy mindenkinek legyen saját, jól szeparálható szobája. A gyerekek, kisbabák alvási ritmusa és tűrőképessége nagyon különböző, jó, ha minél kevésbé kell függenetek egymástól.
- Beszéljétek meg, hogy oldjátok meg az étkezéseket. Jó megoldás, ha mindenki elvállal egy-egy főétkezést, és ahhoz ő maga biztosítja a hozzávalókat.
- Vigyetek pár üveg jóféle bort, hogy fektetés után végre ti is leülhessetek egy jót beszélgetni a verandán.

A recept tényleg egyszerű, a szervezés nem igényel sok energiát, és ha az alapösszetevőket jól választjátok meg (társaság, helyszín), nagy baj már nem érhet titeket. A gyerekek élvezni fogják, hogy egész nap rohangálhatnak a kertben vagy a falu utcáin, ti egy kicsit fellélegezhettek, mert együtt a gyerekterelgetés is könnyebb, és biztos, hogy lesz, aki ránéz a gyerekedre, amíg te meghámozod a krumplit az ebédhez.
Alvásidőben lehet napozni, fektetés után jókat dumálni.
Kell ennél több?
Még van egy hónap a nyárból, és ha kisüt végre a nap, és unod már a játszótér-zöldséges-drogéria szentháromságát, gyorsan kérdezd körbe a barátnőket.

Szállást itt foglalhatsz
Falusi Turizmus Centrum
www.utazzotthon.hu
www.falusivakacio.hu

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések