Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nincs bizonyíték a nyájimmunitásra?

Szerző: Babaszoba.hu

2020. június 25.

Forrás: MedicalOnline

Nincs bizonyíték arra, hogy a koronavírus esetében nyájimmunitás alakul ki.

Nincs bizonyíték a nyájimmunitásra (fotó: Getty Images)
A nyájimmunitás kialakulásán alapult a svéd járványkezelés, de a népesség mindössze 7 százalékánál mutatták ki, hogy antitestet fejlesztettek. Az Egyesült Államokban heves vita bontakozott ki arról, hogy vajon a természetes nyájimmunitás védelmet ad-e a koronavírus ellen - írja a medicalonline.hu.
William Hasteline tudós, író a Liner szerint a CNN-en azt mondta, hogy a helyzet ennél sokkal bonyolultabb:
"Én úgy fogalmaznék, hogy elkapod a vírust és a szervezeted később megfeledkezik róla. Ez nem egy hagyományos vírus, amitől nyájimmunitás alakul ki. Nincs semmi bizonyíték, ami a koronavírusok esetén alátámasztaná ezt. Úgy tűnik, nem létezik. Már azt is tudjuk tanulmányokból, hogy az immunitás két hónap alatt csökkenhet. Nem megszűnik, csak csökkent erre az időre. Szóval nincs olyan dolog, hogy nyájimmunitás, ez egy fantázia, előfordul néhány vírusnál, de ennél nem úgy tűnik, hogy elő fog" - mondta Hasteline.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Mentőöv a hasfájós időszakra - Tippek

Órák óta ringatod, de semmi sem hat, és legszívesebben már te is csak sírnál? Ha ez nálatok is gyakran előfordul, akkor gyanakodhatsz arra, hogy kólikával azaz görcsös hasfájással küzd a pici. Mit lehet ilyenkor tenni?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák