Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nézd, milyen ügyes a keze!

Szerző: Sződy Judit

2012. január 10. | Frissítve: 2016. szeptember 29.

Forrás: Kismama magazin

Először csak meg, megrebben, aztán mérgesen hadonászik az újszülött apró keze. Gondolnád, hogy néhány év múlva cicát rajzol? Segítünk, hogy még ügyesebb legyen!

Ügyes kacsók


Féléves kora után egyre ügyesebben fog az ujjaival. Gondosan nézz körül a lakásban, nehogy ő találja meg az elgurult gyógyszert vagy gombelemet. Adjál neki hasonlóan apró tárgyakat, de mindig maradj mellette, amikor ezekkel játszotok.
6 hónaposan először csak egyik kezével nyúl a dolgokért, majd egyik kezéből a másikba pakolja őket. Egyelőre még az egész keze kell a tárgyak megfogásához. További részletek a Baba fejlődése szolgáltatásunkban...

Gyufásdobozból persely

Tölts meg néhány nagyobb gyufásdobozt babbal, rizzsel vagy színes gemkapoccsal. Szórjátok ki, majd rakosgassátok vissza őket. Fúrj a doboz tetején kis lyukat, hogy ezen át dugdossa be a gyerkőc a darabkákat.

A palack is fejleszthet

Kavicsozáshoz adj neki szűk szájú műanyag palackot. Miközben beledobálja a kavicsokat, érdekes tapasztalatokat gyűjt: a nagyobbak nem férnek be, mindegyik más hangot ad belepottyanáskor, rázogatáskor, végül ki lehet zúdítani őket, és kezdődhet elölről a játék.

Kacatból szuper játék

Kérjétek el a nagyi maradék gombjait, cipzárjait, cipőfűzőit, szalagjait. Tegyétek kimustrált kézitáskába, és időnként borítsátok ki. A gyerekek szeretnek matatni a kacatok között. Varrj fel neki egy kispárnára színes cipzárokat, különböző méretű gombokat, tépőzárat, hogy foglalkoztasd kíváncsi ujjacskáit.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák