Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nevek kislányoknak, amik szépséget sugároznak

Szerző: Bagaméri Viki

2021. augusztus 4.

Forrás: babaszoba.hu

Egy névnek nemcsak a hangzása lehet csodaszép, hanem a jelentése is! Ha olyan nevet keresel, ami azt ígéri, hogy viselője szép és bájos, ezek közül válassz!

Nagyon sok olyan nevet találhatunk az itthon anyakönyvezhető neveket tartalmazó utónévtárban, amelyek azt jelentik, hogy a viselőjük csodás külső-belső adottságokkal rendelkezik, ráadásul ezen felül még szépen is hangzanak
Szépen hangzanak, és a jelentésük is szépséget sugall - Fotó: Getty Images
  • Az Ada héber eredetű, rövid és egyszerűen csengő lánynév, ami azt jelenti: feldíszített, szép. Bár maga a név - jelentésével ellentétben - egyáltalán nincs "túldíszítve", klassz választás, ha azt szeretnétek üzenni a világnak, hogy kislányotok szépsége egyáltelán nem mindennapi. Ráadásul ezt a nevet nem viselik túl sokan, így ha ritkább, de cseppet sem komplikált nevet kerestek, gondoljatok erre is!
  • A finn eredetű Ajna név azt jelenti: szép, bájos, kedves, vagyis nemcsak arra utal, hogy a kicsi csodaszép, hanem arra is, hogy elismerésre méltó belső tulajdonságokkal rendelkezik. Ez sem tartozik a gyakran választott nevek közé, így egyszerre különleges és kedves is! Fontos megemlíteni, hogy hazánkban az Ajnácska is anyakönyvezhető, ám ez egy magyar gyökerekkel rendelkező keresztnév, ami egy hazai várról kapta a nevét, így nem szabad összemosni az Ajnával!
  • A héber eredetű, és rendkívül népszerű Anna név azt jelenti: nőiesség, kellem, báj. Több dupla keresztnévnek részét képezi, így remekül variálható sok más névvel: Annaliza, Annadóra, Annamária, Julianna, Rozanna és a sort még folytathatnánk. Az Anikó az Anna önállósult, becézett változata, azonos jelentéssel - ez kevébé gyakori és dupla nevekben sem fordul elő.
  • Az olasz-spanyol eredetű Bella név dallamos hangzású, és szó szerint azt jelenti: szép. Az Annához hasonlóan ez is kedvelt eleme a dupla keresztneveknek, mint amilyen az Annabella, az Arabella, az Izabella vagy a Mirabella. Ezek kifejezetten jól jönnek azoknak, akik kevésbé egyszerű, de szépséget sugárzó nevet keresnek a kislányuknak.
  • A Delinke ritkának számító, magyar eredetű név, ami azt jelenti: jó alakú, szép, deli, nimfa - ami egy kislánynak mindenképpen jól áll. A név már magában is becézett formának tűnik, ez különösen kedvessé teszi a hangzását. 
  • Az Eszter héber eredetű név, ám perzsa gyökerekkel is rendelkezik, és ezen a nyelvterületen azt jelenti: csillaghoz hasonlító, bájos fiatal lány. Népszerű, de egyáltalán nem tucatnév, ami becézés nélkül is szép és kedves.
  • Az olasz eredetű Karina név azt jelenti: csinos nő. Ritka névnek számít, így nem valószínű, hogy tömegesen fordul elő az óvodában vagy az iskolában, mégsem kell senkinek betűzni vagy magyarázni. A Karina a skandináv nyelvterületen a Katalin névváltozatának egyik alakja.
  • A latin eredetű Letícia név csupa pozitív jelentéssel bír: boldogság, vidámság, szépség, báj. Bár nem hallhatjuk túl gyakran ezt a nevet, érdemes megbarátkozni vele, mert szépen cseng, csupa jót jelent és sokféleképp becézhető is!
 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák