Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nevek, amelyeknek a jelentése: győztes

Szerző: Babaszoba.hu

2022. május 28.

Forrás: babaszoba.hu

Több keresztnévből is válogathattok!

Mindannyian győztesek vagyunk, akik megszülettünk, hiszen egy nagy versenyt már megnyertünk a fogantatásunkkor. Ha gyermeked számára a nevében is szeretnéd hangsúlyozni, hogy ő győztesnek született, több alternatíva közül is választhatsz.
Kép: Sally Anscombe/Getty Images
Az első, ami mindenkinek eszébe jut a győztes szóról, természetesen a Viktória női keresztnév, ami latin, mitológiai eredetű és a győzelem istennőjére utal. Ebből jött létre, a Viktor, az egyetlen férfinév, ami egy női névből született.
Ezeknek több változata is van, például a Győző, a Viktor név magyarosított változata. Vagy a Viktorina, ami már a Viktor női verziója.

De győztest jelent a Vince is, aminek a Vincecia a női változata. Sőt rokon név vele a Bence is, ami szintén győztest jelent.
Győzelmet jelent a Miklós is, aminek külföldi rokonnevei például a Nikander és a Nikétás.
Ezen kívül a Szigfrid jelentése is győztes. Van hát miből válogatni, ha a gyermekünk győzelmét szeretnénk hangsúlyozni a nevével.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

A nők 80 százaléka tapasztalt már szexuális zaklatást nyilvános helyeken (X)

Az utcai zaklatás egy olyan dolog, ami bármilyen szexuális irányultságú, kultúrájú és hitű nőt és férfit lealacsonyít, ami azt eredményezi, hogy megkérdőjelezik saját tapasztalataikat.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések