Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Név nélküli baba: a szülők egy alternatív valóságban élnek

Szerző: Babaszoba.hu

2020. január 29.

Forrás: Index.hu

Múlt héten a rendőrség a gyámhivatal munkatársaival kiemelt a családjából egy négy hónapos babát, akit a szülei nem anyakönyveztek, így a család nem tudta hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a gyermek az övék.

Név nélküli baba: a szülők egy alternatív valóságban élnek (fotó: RTL Klub)
Mi is megírtuk, hogy múlt héten a Bács-Kiskun megyei Dusnokon a rendőrség a gyámhivatal munkatársaival együtt kiemelt a családjából egy négy hónapos kisbabát, mert a gyermeket nem anyakönyvezték szeptemberi megszületése óta, nem kapott oltásokat, nincs neve.
A házaspár egy autóban utazott a kisbabával, amikor a rendőrök megállították őket:
Itt van egy ismeretlen szülőtől származó gyerek, akit nekünk el kell helyeznünk- mondta az ablakon át a rendőr. Az Index azt írja, hogy az apa kezdetben ellenállt a felszólításnak, hiába: a - szülők irányában elfogult - szemtanúk szerint a rendőrök egyszerűen leszedték az anyán lévő hordozóból a gyermeket.
A szülők a gyereket szándékosan nem anyakönyvezték, így azonban a baba tulajdonképpen rendszeren és törvényen kívül él. A család nem tudja hova vitték a kisbabát.
A kisfiú otthon született, egyszer állítólag megvizsgálták a kalocsai kórházban, de a szülők egyébként nem keresték a kapcsolatot az egészségügyi rendszerrel. A szülők elmondták az Indexnek, hogy most még nem akar nyilatkozni a médiának. Az elmúlt napokban felkerült egy videó a youtube-ra, amin a szülők beszélnek, akik nem elhanyagoló szülőknek tűnnek, sokkal inkább olyanoknak, akik egy alternatív valóságban élnek.
A felvételt a nemzeti radikális Posta Imre készítette, aki szélsőségesen antiszemita, a nemzeti konteós színtéren is radikálisnak számít. Posta Imréről azt kell tudni, hogy katonai múltja van, korábban a Köztársasági Őrezred pszichológusa volt, 2006 őszén szerelt le, azóta az enyhébb kijelentései közé tartozik, hogy a magyar rendőrség Moszad-ügynökökkel van tele -  írja az Index. Szerinte "nemzetközi fegyveres gyermekrablás" keretében vittek el a gyereket, mások szerint azonban ő hergelte bele a családot abba, hogy tagadjanak meg minden együttműködést a hatóságokkal.
Meg kell mutatni ezeknek a köcsög rendőröknek, hogy bármikor a faszukra lehet lépni. Természetesen ez üzenet a parlamenti zsinagógának meg az összes többi csőcseléknek is, amit Judapesten művelnek - mondja a gyerekért aggódó többi embernek a felvételen, bent a rendőrkapitányságon pedig antiszemita, a rendőröket becsmérlő kijelentései mellett például ilyen mondatai vannak: "Katona vagyok. Maholnap, ha csikágó lesz, figyelj, én nem fogok szarozni veletek."
A szülők tudatosan tagadták meg az anyakönyvezést és az oltások beadatását, ők a magyar intézmények semmilyen joghatóságát nem ismeri el, a magyar államot illegitimnek tekintik. Mint nyilatkozataikból kiderül, azt hiszik, hogy az anyakönyvezés lényegében egy "rabszolgalevélnek" felel meg, amivel szerintük a gyermeket az állam tulajdonába adjuk.
A jegyző elkezdte küldözgetni a családsegítőt, hogy menjünk be anyakönyvezni, ez csak egy papír...mi azért tudjuk, hogy itt nem csak erről van szó, hanem, hogy lemondunk a gyerekünkről és átruházzuk a tulajdonjogot Magyarországnak - mondták egy nyilvános fórumon a szülők. Ez az esemény azután volt Kalocsán, hogy november 20-án a gyámügy elrendelte a két hónapos baba nevelésbe vételét, és kérték a rendőrség segítségét. A rendőrök aznap több kocsival meg is jelentek a családnál, de nem tudtak intézkedni, mert, 10-15 fő jött ki a házból és fenyegetően léptek fel.
A család körüli támogatói csoport leginkább a MAG-mozgalom tagjaiból és kapcsolódó radikálisokból áll. A MAG a "Mintaként Alkalmazott Gondviselés" rövidítése, Monor közelében egy kisebb közösségük is van, programjuk célja honlapjuk szerint "a Föld és az emberiség gyógyítása".
Abban a UCC-nek rövidített összeesküvés-elméletben hisznek, mely szerint az anyakönyvezéssel valójában mindenki egy regisztrációs számot kap, személyében egy külföldi cég tulajdonává válik, sőt: Magyarország mint olyan nem is létezik, Magyarország igazából egy New Yorkban bejegyzett izraeli cég, így gyerekeinket, ha nem vigyázunk, oda adjuk el rabszolgának.
A MAG-közösség vezetője, Géczy Gábor a dusnoki eset után először harcos nyilatkozatban ítélte el a "gyermekrablást" és a hatóságokat. Egy újabb Facebook-posztban azonban később elnézést kért mindenkitől, hibának nevezte a korábbi harcias kiállást, és bejelentette, hogy inkább törli a Facebook-oldalát, mert úgy érzi, "tiszta szándéka ellenére" bemocskolódott az oldal és az ő neve is. "Nem az a dolgom, hogy csákánnyal küzdjek a jéghegy ellen, meg kell várni a tavaszt" - írta a törlés előtt.
A mérséklődés a Magyar Nemzet keddi cikke szerint azzal állhat összefüggésben, hogy már az Alkotmányvédelmi Hivatal extrém szervezetekkel foglalkozó részlege is vizsgálódni kezdett a MAG körül, "vélhetően azért, mert a szervezet kétségbe vonja a magyar állam fennhatóságát az állampolgárai felett, és tagjai nem hajlandóak a legelemibb együttműködésre sem az állami szervekkel".
Géczyvel az Index beszélt telefonon. Mint mondta, személyesen is jól ismeri a szülőket, akiket "jópofa, szimpatikus és felelősségteljes" emberként jellemzett, de olyanoknak, akik a saját álomvilágukban élnek. Géczy régóta nyomon követi a dusnoki család történetét, és azt mondta, józanságra próbálta inteni őket, hogy "ne hugyozzanak szembe a széllel", mert nem így kell szabadnak és függetlennek lenni.
Géczy egyébként maga is oltásellenes, saját legkisebb gyerekét sem olttatta be, emiatt elmondása szerint perben is állt állami szervekkel. Azt állítja, hogy már nincs hatása a családra, ahonnan elvették a gyereket.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések