Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Németország szigorítja a védőoltásokra vonatkozó törvényt

Szerző: Babaszoba.hu

2017. május 30.

Forrás: HáziPatika.com

Németország egészségügyi minisztere, Hermann Gröhe a Bildnek adott interjúban hangsúlyozta: nemrég kanyarójárvány tört ki, és az ebből fakadó halálesetek fölött nem lehet szó nélkül elmenni.

Németország szigorítja a védőoltásokra vonatkozó törvényt

Nem mehet nyilvános óvodába a gyermek Németországban, ha nem kapta meg az összes kötelező védőoltást. A szülők pedig akár 2500 eurós pénzbüntetésre is számíthatnak egy elmaradt oltás miatt -írja a HáziPatika.com az Index nyomán.
A kanyarójárvány Romániából indult ki, de mára Európa számos országát érinti: Olaszországban mellett Németországban is sokkal több kanyarós megbetegedést regisztráltak idén mint az egész tavalyi évben. A Robert Koch Intézet adatai szerint április közepéig 410-en kerültek orvoshoz kanyaró miatt, míg 2016-ban csak 325-an.
A németek arra kérik az óvodákat, hogy jelentsék, ha egy szülő nem mutatja meg a gyereke oltási könyvét. Ha nem tudja a szülő igazolni, hogy a gyerek megkapta a kötelező oltásokat, akkor nem viheti közösségbe. Emellett a szülőket akár 2500 euróra is büntethetik.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

A Caddy Maxi lehet a nagycsaládosok nagy kedvence (X)

A Volkswagen Caddy az első 25 évében teherautóként vált népszerűvé, majd 2004 után személyautóként is folytatta sikertörténetét, számos nagycsaládos örömére.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések