Baba

Németország szigorítja a védőoltásokra vonatkozó törvényt

Németország egészségügyi minisztere, Hermann Gröhe a Bildnek adott interjúban hangsúlyozta: nemrég kanyarójárvány tört ki, és az ebből fakadó halálesetek fölött nem lehet szó nélkül elmenni.
2017. Május 30.

Nem mehet nyilvános óvodába a gyermek Németországban, ha nem kapta meg az összes kötelező védőoltást. A szülők pedig akár 2500 eurós pénzbüntetésre is számíthatnak egy elmaradt oltás miatt –írja a HáziPatika.com az Index nyomán.

A kanyarójárvány Romániából indult ki, de mára Európa számos országát érinti: Olaszországban mellett Németországban is sokkal több kanyarós megbetegedést regisztráltak idén mint az egész tavalyi évben. A Robert Koch Intézet adatai szerint április közepéig 410-en kerültek orvoshoz kanyaró miatt, míg 2016-ban csak 325-an.

A németek arra kérik az óvodákat, hogy jelentsék, ha egy szülő nem mutatja meg a gyereke oltási könyvét. Ha nem tudja a szülő igazolni, hogy a gyerek megkapta a kötelező oltásokat, akkor nem viheti közösségbe. Emellett a szülőket akár 2500 euróra is büntethetik.

Kapcsolódó cikkeink:

A kanyaró tünetei a gyerekeknél

Oltásellenesség: pro és kontra

Nyájimmunitás – mit jelent ez?

Forrás: HáziPatika.com