Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem sok jövőt jósoltak a 700 grammos babának az orvosok

Szerző: Babaszoba.hu

2019. február 17.

Forrás: babaszoba.hu

Három hónappal a kiírt időpont előtt jött a világra az aprócska George, akit igazi csodababának tartanak az orvosok: mindössze egy a millióhoz esélyt adtak neki a túlélésre.

A brit kisfiú édesanyja, Hanna Rose terhessége teljesen normálisan kezdődött, semmilyen problémája nem volt, egészen a 23. hétig, amikor hátfájásra kezdett panaszkodni. "Azt hittem, hogy csak megerőltettem magam, eszembe sem jutott, hogy valójában megindult a szülés" - mondta. "A kórházban mondták meg, hogy nem egyszerű fájdalom amit érzek. Teljesen összetörtem, meg voltam győződve arról, hogy George ezt nem élheti túl."
26 hetet volt a kórházban az aprócska baba
Hanna végül négy nap vajúdás után adott életet a kisbabának, aki még a 24. terhességi hetet sem töltötte be. Orvosi csodának számított, hiszen az ennyire korán születő apróságoknak alig 35-40 százaléka marad életben az anyaméhen kívül. George alig 700 grammot nyomott, és szinte azonnal lélegeztetőgépre és inkubátorba került. "Nem akartam beszélni az orvosokkal vagy elnevezni őt, mert képtelen voltam elhinni, hogy életben maradhat. Meg sem érithettük, a bőre teljesen áttetsző volt" - meséli az édesanya. 
Az újszülöttnek májproblémái voltak, azonnal meg kellett műteni, a műtét alatt pedig rengeteg vért vesztett. Később vérmérgezés és agyhártyagyulladás alakult ki nála. Hannát és párját, Danielt felkészítették a legrosszabbra, az orvosok még azt sem javasolták nekik, hogy a születési anyakönyvet elintézzék. De George állapota javulni kezdett.
A kisbaba végül 26 hetet töltött kórházban, mire végre hazatérhetett. Sajnos, krónikus tüdőproblémákkal küzd, több szívműtéten is átesett, és a szakemberek szerint a mozgásáért felelős agyterülete is jelentős mértékben sérült, de a szülei optimisták, és mindent megtesznek azért, hogy fejleszthessék a kicsit. "Minden nap be kell mennünk vele a kórházba, de csodálatos, hogy itt van velünk és együtt lehetünk vele" - mondta Hanna.
(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák