Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem sikerült megmenteni a sziámi ikerpárt

Címkék:

sziámi

Szerző: Babaszoba.hu

2017. március 1.

Forrás: babaszoba.hu

A világra jövetel után két órával elhunyt a súlyos, élettel össze nem egyeztethető fejlődési rendellenességekkel született sziámi koraszülött ikerpár - adta hírül a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája.


Az édesanyát egy vidéki kórházból szállították a terhesség 28. hetében a legmagasabb progresszivitási szintű, azaz a legsúlyosabb eseteket is ellátó fővárosi intézménybe.
A klinikán az ilyenkor szükséges vizsgálatokat követően, a terhesség 29. hetében császármetszéssel segítették világra a gyermekeket, akik mindössze két órát éltek.

Kedd este születtek a sziámi ikrek

A Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája születtek a lányok, kétkilós születési súllyal. A szívüknél nőttek össze a kicsik. Orvosi mulasztás nem történt. A szakemberek mindent megtettek, hogy megmentsék a babákat.
A rendellenesség nagyon ritka, Magyarországon 70 ezer terhességre jut egy sziámi ikerterhesség. Megelőzni nem lehet, de szűrni igen: ma már csakis azokat engedik megszületni, akiknél esély van a későbbi szétválasztásra. A sziámi ikerterhességről bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz...

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések