Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem csak gyógyítóAz én gyerekorvosom: dr. Kollár László

Szerző: Győrfi Viktória

2011. november 10.

Forrás: Kismama magazin

A szülőknek manapság már nem csupán receptre van szükségük, hanem néha tanácsra, esetleg egy-egy hosszabb beszélgetésre is. Az évek alatt kialakult bizalomnak köszönhetően Laci dokitól beszélgetős időpontot is lehet kérni.


Dr. Kollár László (49)
Tizennégy éves aneszteziológusi, illetve gyerekintenzíves tevékenység után, 2003 őszén indította praxisát Csobánkán, ahol mindaddig nem volt gyermekorvos.
Gyerekei: Kristóf (18) és Andris (16). Hobbija a futás, a snowboard, szeret vitorlázni, lovagolni és olvasni.

Dr. Kollár László a kisfiam gyerekorvosa, s bár többszöri költözésünk miatt már rég nem ott élünk, ahol ő gyógyít, azért mégis hűségesen visszajárunk hozzá.
Visszajárunk, mert az első perctől kezdve biztonságban érzem a gyerekemet az ő védőszárnyai alatt, és mert ha nagy a baj, tudom, hogy akár az éjszaka közepén is felhívhatom. Visszajárunk, mert sosem éreztette velem, hogy túlzásba vinném az aggódást, miközben persze azt tettem, és mert mindig van ideje válaszolni azokra a megmosolyogtató kérdésekre is, amelyeket a kisfiam tesz fel neki. Visszajárunk, mert vizsgálat után még lehet játszani a kertben, a kis műanyag házban, a cseresznyefa alatt, és mert tisztelem benne az embert, aki egyszer azt mondta nekem, hogy ha boldog gyereket szeretnék nevelni, először saját magamat kell boldoggá tennem.
A rendelő inkább emlékeztet magánóvodára, mint orvosi rendelőre. Mesekönyvek, színes falak, növények, rajzolósarok és a legkülönbözőbb játékok teszik kellemessé a várakozási időt, amely a szervezésnek köszönhetően sosem túl hosszú.
A gyógyítás során pedig Laci doki nem kizárólag a betegséggel foglalkozik, hanem ugyanannyi figyelmet szentel a pici emberkéknek és szüleiknek is.
- Egy bizonyos életkorban már mindenki vágyik arra, hogy saját igényei szerint valósítsa meg önmagát, illetve azt a világot, amit elképzelt. Én olyan kis közösséget szerettem volna teremteni, ahol együtt gyógyulunk, örülünk, és ahol a szülők és a gyerekek is jól érzik magukat. Ahová szülőként én is szívesen elvinném a fiaimat, mert tudom, hogy nem előrecsomagolt sablonokat, hanem kifejezetten ránk szabott megoldást kapunk. Én például nem foglalkozom alternatív gyógyítással, de a mindennapokban sikeresen dolgozom együtt homeopata és kineziológus kollégákkal, és mind a mai napig rácsodálkozom, hogy a különböző gyógymódok milyen harmonikusan egészítik ki egymást - vallja mindennapos munkájáról beszélve Kollár László.
A csobánkai gyermekorvosi rendelő a megnövekedett igények hatására délelőtt és délután is fogadja a kis betegeket. A nap egyik felében egy asszisztens áll a szülők, illetve a gyerekek rendelkezésére akár telefonon, akár személyesen, hogy szükség esetén elsősegélyt nyújtson, tanácsot adjon, illetve elvégezze a szükséges adminisztrációt. Ennek köszönhetően a nap másik felében Laci doki szinte összes idejét kizárólag a gyógyításnak, illetve a gyerekeknek szentelheti.
- Sokan azt gondolják, hogy egy gyermekorvosi praxist működtetni nem komoly kihívás. Szerintem viszont ha valaki elég alapos, és igazán jól akarja csinálni, akkor nagyon összetett és hálás feladat. Én soha azelőtt nem éreztem ennyire kereknek a munkámat, mint most. Talán mert itt nemcsak gyógyítói, hanem sok egyéb minőségben is jelen lehetek azoknak az életében, akik megtisztelnek a bizalmukkal - foglalja össze Kollár László a pozitív kisugárzás titkát.
Mint gyakorló édesanya, őszintén kívánom minden szülőnek és gyereknek, hogy a jövőben, ha orvoshoz fordul, kizárólag az enyémhez hasonló tapasztalatokban legyen része.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák