Baba

Nem az a lényeg, hogy szoptatod vagy tápszerezed

Hogy szoptatod vagy tápszerrel eteted a babádat, az nagyon sok dolgon múlik, de mindenképpen valamilyen személyes döntés eredménye. Arra azonban jobb, ha felkészülsz: akárhogyan is alakul, a rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek meglesz róla a véleménye.
2017. Április 26.

A tápszeres etetés is lehet meghitt

Sőt, még az idegeneknek is. Mikaela Bodkin egy kanadai fotós, a “Fed is best” mozgalom követője. Arra törekszik, hogy véget vessen a vitának azzal kapcsolatban, vajon melyik a jobb a kisbaba számára, a szoptatás vagy a tápszeres táplálás.

Fotóival, melyek a blogs.babycenter.com oldalon is láthatóak, azt szemlélteti, hogy a tápszeres etetés is lehet ugyanolyan meghitt, mint az anyatejes táplálás. A képek láttán ugye te sem gondolod, hogy a tápszeres babákat kevésbé szereti az édesanyja?

Nem az a lényeg, hogy szoptatod vagy tápszerezed

Ugye te sem látsz különbséget?

Számtalan oka lehet, ha egy édesanya nem szoptatja a kisbabáját, olyanok is, melyekre talán nem is gondolnánk. Egy egészségügyi problémától kezdve az örökbefogadásig bármi, ezért soha nem szabad ítélkezni azok felett az édesanyák felett, akik nem szoptatnak, még ha te azt is gondolod, az anyatej a legjobb, amit kaphat egy kisbaba. Elnézve a fotós gyönyörű képeit, mi nem kételkedünk abban, hogy azok az édesanyák, akik tápszerrel etetik a kisbabájukat, ugyanolyan odaadással szeretik a gyermekeiket, mint azok, akik anyatejjel.

Nem az a lényeg, hogy szoptatod vagy tápszerezed

Anyatejes táplálás

Nem az a lényeg, hogy szoptatod vagy tápszerezed

Tápszeres táplálás

Na és mi van azokkal az édesanyákkal, akik sokáig szoptatnak? A fotós egyik képén látható egy édesanya, aki 5 hetes kisbabáját szoptatja. Ugyanakkor a 25 hónapos kislányát is. Tudod, mit gondolnak róla mások? Elmondása szerint az emberek azt hiszik, “éhezteti” a kisbabáját, csak azért, hogy a kislányának is anyatejet adhasson.

Nem az a lényeg, hogy szoptatod vagy tápszerezed

Ha sokáig szoptat valaki, az is baj?

Akkor igazán jó anya egy anya, ha szoptatja a gyermekét, de csak egy bizonyos ideig? És utána már hirtelen rossz anya lesz? Hát hogy van ez? Te mit gondolsz erről?

Kapcsolódó cikkek a baba táplálása témában: